2013-06-15

Skaičiais padengti skaičiai

Lietuvoj valiutų valdyba.

Mūsų litai (ne šitie), priklausomai nuo dienos, padengti 125-127 proc. auksu ir užsienio valiuta, - sakė R. Šarkinas.

Gal Vitas Vasiliauskas jų nuo mūsų litų nenukrapštė?

To aukso štai kiek tėr.

Maždaug keturi procentai visų Lietuvos banko "tarptautinių atsargų".

Be to, jis, mūsų auksas, suprantama, ne Lietuvoj, o kur priklauso būt - Landynėj.

1920 metų viduryje Vokietijos Centrinio Banko valdytojas Hjalmaras Šachtas (Hjalmar Schacht) nuvyko į Niujorką pasižiūrėti Amerikoje laikomo Vokietijos aukso. Deja, Niujorko Federalinio Rezervo Banko atstovai negalėjo rasti Vokietijos aukso luitų paletės.

Be to, viso pasaulio aukso nė pusei JAV-ų skolos padengti neužtektų.

Na, iš kur tiek atsargų gavom, mes nežinom, nes mes gi ne bankininkai.

Iš kur mums žinot?

Jie žino.

Jie protingi.

Ar tik gudrūs?

Norėjau rašinį pavadinti "Skaičių teorijos naujienos".

Betgi skaičių teorija tiria sveikųjų skaičių savybes.

Betgi jei jau gryni pinigai nebegeri, o geri yra negryni, kurie tėra skaičiai kompiutery, ir tokie skaičiai, kurie neatsiejami nuo palūkanų, o jas skaičiuojant ir sveiki skaičiai nebesveikais tampa, tai tie skaičių teorija lieka nuošaly.

Užtat atsiranda įdomus mūsų realybės, kuri su šitais realiaisiais skaičiais šitokiu būdu susijusi, reiškinys: mūsų skaičiai (litai) yra dengiami jų skaičiais.

Kieno?

.

O jų skaičiai iš kur?

ten.

Gerai padaryti, kompiuterio klaviatūros klavišais.

Objektyvi realybė?

Matematikai skaičių, padengtų skaičiais, nežino.

Ko gi iš jų tikėtis?

Kaip sako, bagotas - razumnas, o biednas tai durnas.

Neišmano matematikai pinansų...

2 komentarai:

audrius rašė...

Kagi kurmiai, paskaičiuojam:
1920 direktorius uab"Lietuvos TRS(TRiSpalvė)" su panų svotais ir žentais už perleidimą brendo krasnos vėliavos krasnaarmiečiams, bei krievijos su baluotna ir kitomis LDK žemėmis iš canatonijaus Lenino Julijanijaus Šveicoriko Didžiojo Vičio(bolše'vik) gavo 3000000 rublių augksu, kas kaip minimum bus 500 milijonų litų dabar.
Po antantės su antanišku smetonos nuo bank'ėse susikaupusių aktyvų ir pasyvų ar dar bala žino ko(bala gano) "Lietuvos" kitų/kino teatrą tarybizavus 1940 beliko 10 tonų popierinio ar dar bala žino kur ir kokio augkso, kurio dabar kaina būtų koks 150 milijonų, neskaitant prarastų žemių ir kito turto su beprasmiu karu dėl LDK sosto Vilnių santakoj/susNerime į vieną Nerį salomėją žemaičio,-ienės. Po tos saulėnešėjos neronės gavom melioracija su AE ir akumuliatorių be pakrovėjo ir kitas struktūras, kurias iškeitus partbilietus į zuikučius ir čekučius surinktus, buvo pasidalinta komunistiškai pagal poreikius ir galimybes, o aukų/aukso saugotojams teko laimės bilietėliai po litą imt viską ir grablioti dalia in'west, o apetitas atsiranda bevalgant, tad didžiajai pabludėlei grėbėjėlei karakuliniais apatiniais mumetė pakaruoliška mendalę po kaklu pasirišt, kad kiaurai pravarytų žemės kūną ir sukruštu jos pluta su su nuodais, kad žžemės gyvata išleistų kvapą iš maro bezdonių, kad užkurti žemkalnio aukakalnio alko alkano cano aukurą pašventinti dingusį pasaulį candidos melonomijos ant žemes odos pasiliejusias polikarpas-borodavkinas, po ko reiks gydyt pacientą litos akminijos kamejos chemijos al'kemijos pagalba ir ttt.
Tai kiek gi kojinėj mes turim pinigų dakterėliui, vandeniui, protivogazui,,,? 2012m kojinėje turėjom 5.8 tonas aukso! Oho, liuks, juk auksas kaip niekad pabrango ir už tiek tonų, tai tikrai gausim daugybė milijonų! 5.8 kart 1000 kg kart 100 kg lygu 580000 gr kart 150 lt = 87000000.... Turbut suklydau, neesu specialistas ar grybas politikoj ir ekonomikoje, dar daugiapartinėje, o kaip buvo lengva skaičiuoti prie komunistų ar prie kryžiuočių, juk bučiau totalus globalinis kvailys jei netikėčiau viso svieto žiniomis ir tuo maloniu žmogeliu iš taboro kuris su malonumu sutiko pasaugoti mano auksa raudonoje kojinėje su kryželiu ant kurios popierka aukso raidėmis rašyta pačios Madonos...., jo turbut Madonos ar net pačios Dievo motinos, ant kurios potepių solidžiai palikstėsi bantukai mėlynai baltai raudoni su žvaigžtutėmis. Tas žmogelis dar prieš metus sakė, kad man pasisekė renkantis kas turtus saugo, bei samdytis tarnus ir pagyrė už taupumą, tačiau perspėjo, kad už aukso saugojimą reikės daugiau mokėt, mat auksas turi laikytis šiltai, o rusai dujas brangina, kojinę reiks apmegzti ir ttt, tačiau jis pažadėjo pasirūpinti mano tarnais, žemėmis, vandeniu ir dangumi.... Jo daug man tai kainuotų išlaikyti... Finansistas ekonomas ir gerasis filantropas štai tik fundyja, už viską apmoka, visus reikalus sutvarko, o aš tik džiaugiuosi gražėjančiu VVilniumi, ne gal gėriau Vilniumi, nors koks skirtumas, juk viskas bus olray, kaip mundras mano ekonomas pro savo krasnos geležinės karietos langą sakė, o paklausus kur arklys prie carietos, tai atsakė, kad tokie dabar laikai ir reikia taupyti, tad arkliuką ant kapo tos carietos, nors panašiau į karstą ta karieta... Bus, ne bus ta keleivinė kuri auto būna, alia gal eisiu pesčias, juk reikia labiau taupyti, juk nevažinėsi, kaip tarnas karste, tad aatbūnančia keleivine, kap su bričkele tik in kermošių važinėsiu, o kasdieną mani te baltas arklys ant krasnos kepurės nešioja...
Auksas pavirsta bezdalais, o bezdalai dalia, to katras tiki bezdalais, kas yra svaigalas sapnų, svajų, idėjų ar dar bala žino ko:)

audrius rašė...

1920 - 500 mln. Lt
1940 - 150 mln. Lt
2012 - 87 mln. Lt

Valiutinės aukso atsargos esamu apytiksliu kursu. Jau nekalbant apie 1940 metų ūkio išsivystymo lygį ir vertę, sidabrinių ir auksinių pinigų santaupas pas 80 nuo šimčių besiverčiančių ūkininkavimu ir kitus miesčionis amatininkus, darbininkus, perpardavinėtojus ir kitus bendrai paėmus su dabartiniais paskendusiais skolose 50 mlr su visa bendruomeninėm skolom dar turbut tiek, o su visokiom asmeninem, tai bala žino..x