2011-07-19

Žvakių fabrikėlis

Kam dabar nerūpi pasaulio ūkiniai reikalai?

106. bp100 05:47 07-17 IP: 107.54.41.105
Eilines amerikos laidotuves. Senia nepirmos ir nepanasu i paskutines. Amerika skolinga visam pasauliui trilijonus doleriu. Kalsimas, jei as psisikolinu doleriu tai kai ateina laikas skola grazint ar as suinteresuotas kad doleris branglu ar pigtu? Taigis amerika eilini karta organizuoja savo laidotuves tik va jas apmoka laidotojai. Amerikinai neturi jokiu sansu kadanors susimoket savo skolas taigi suinteresuoti dolerio krahu. Nurasai dolerines skolas o veliua ziur galima ir nauja valiuta isivest - Amero. EU situacija kitokia - visi nariai skolingi vokieciams ir mielai pakrasintu Euro kad tik savo skolas nurashyt. Tik EU sprendimus sunku koordinuot is vokieciai taip lengvai nepasiduos. Tuo tarpu amerikoje galima garsiai amamanuot, organizuotai doleri nuvaryt dugnat, atsiprashyt visu kreditoriu, skestelt rankomis ir toliau patogia gyventi bet jau be skolu. Zinoma kad viskas vyksta daug subtiliau ir istempta iki titaniko filmo lygio. Grand finale dauguma ziurovu pamirsta kas , nuo ko ir kodel prasidejo. Kai tenka rinktis geriau kapitalistai zydai negu socialistai EU islaikantys per socialines programas visus europos cigonus ir azijos pabegelius. Velgi, tai tik skonio ir pasekmiu pasirinkimo reikalas.

119. to bp100 13:50 07-17 IP: 67.159.36.30
truputi klysti del JAV skolu, beveik visa skola yra sukurta t.y. spausdinant pinigus, realiai ta skola neegistuoja, tiesiog fedas spausdina pinigus ir tiek, o kazkur apie 20% skolos yra valstybiniai bondai kuriuos supirko kinai ir japonai, tai tiek apie JAV. Del eurozonos tu tai pat klysti, portugalu ir ispanu bondus beveik visus supirko kinai, tad jeigu fricai nurasys tas skolas euras kris, bet skolos isliks su graikija lygiai tas pats. Savu skolu daugiausiai turi UK beveik 9 trilijonai USD, bet vel gi jie turi savo valiuta ir kepa tiek kiek jiems reikia, uzsienio skola nera labai didele... zodziu tie kurie turi savo valiuta ir jeigu ji yra paklausi pasaulyje, ta salis tikrai nebankrutuos! Vienintelis blogiausias scenarijus kuris gali nutikti, tai valiutos nuvertejimas, bet vel gi toks scenarijus visai JAV butu pats tas, exportas isauktu zenkliai, ten visokiems indams, kinams neapsimoketu pirkti masinu is eurozonos kai euras toks stiprus ir pan. Zodziu amerikonai prates ta skolos limita ir gyvens toliau, o kaip sakoma Lietuvos shunys loja - karavanas eina: )

122. Keturi Žvakių Fabrikėliai >119 15:29 07-17 IP: 84.15.190.153
Nors ir sako, kad yra laisva rinka (finansų), o bet tačiau tėra piramidinis išnaudojimo pinigais mechanizmas. Trečiasis pasaulis pavergiamas TVF paskolomis, kurios išduodamos ir grąžinamos SDR (Special Drawing Rights) vienetais ir ne kuo kitu. Tų SDR'ų sudėtis tokia: 41.9%$, 37.4%€, 9.4% JPY, 11.3%£. Ir viskas. Visi keturi fantai padaromi iš nieko, užtat yra įteisinti kaipo vertybė, visas trečias pasaulis lenkiasi tiems keturiems manufaktūrininkams. Kas šitą biznelį laiko, atspėt ne taip jau sunku. 2/3 pasaulinių valiutos rezervų sudaro $ ir £, I-o pasaulinio karo metais Pasaulio Finansų Centras The City perkeltas Amerikon - tie, kas tai padarė, ir laiko šį Žvakių Fabrikėlių Biznelį. 2/3 yra 2/3 - jankiai su britais pirmi lekia (už tuos $ ir £, žinoma) kart Saddamo - o kam jis naftą už € pardavinėja, pirmieji skrenda Neskraidymo zonos Gaddafiui organizuoti - o ko jis afrikiečius kusina Afrikos turtus ne už $, o už aukso dinarus pardavinėti? O mūsų tautiečiai irgi uoslę turi - jei jau verstis emygeriais, tai geriau saloj arba už balos. Šitokia publikos mulkinimo schema nedaug tobulesnė už lapės Alisos ir katino Bazilijaus fokusus, Buratinui parodytus. Tebeveikia, kol buratinai tebesam. Šito tai nenuginčys niekas. Gal smagu buratinais būt? O gal tikrai galvos medinės?




Komentarų nėra: