2009-06-03

Angelai Merkel

Vokietijos kanclerė Angela Merkel skeptiškai vertina Europos centrinio banko (ECB), Didžiosios Britanijos centrinio banko - Anglijos banko - ir Jungtinių Valstijų federalinio atsargų banko veiksmus kovojant su pasauline krize, rašo „The Wall Street Journal“.

A.Merkel teigimu, nesaikingos centrinių bankų išlaidos veda prie naujos pasaulinės finansų krizės, kuri gali kilti per ateinančius 10 metų.

A.Merkel kritikuoja ECB už tai, kad bankas pasidavė „tarptautiniam spaudimui“ ir sutiko išpirkti kompanijų obligacijų už 60 mlrd. eurų. Tačiau lyginant su JAV federalinio atsargų banko išlaidomis ši suma nėra didelė. JAV centrinis bankas finansų sistemos likvidumo didinimo programai skyrė daugiau nei 10 trln. JAV dolerių.

1. Karla Marla Angelai Merkel 19:42 06-03 IP: 80.240.12.72
Ponia Angela Merkel, centrinių bankų vaikinai tiesiog neranda kitos išeities.

Kadangi iš nieko daromų pinigų burbulas išsipūtė, užpildė visą Pasaulį ir toliau pučiasi (nes tie pinigai yra centrinių bankų skolinami, už palūkanas, kurioms mokėti vėl iš nieko padirbami ir paskolinami nauji pinigai), o "teisingas" pinigų judėjimas į akcijų biržas sutriko (nes publika suprato, jog tos biržos tereikalingos "orui pardavinėti" ir tokiu būdu patyliukais pinigams nusavinti), tai ir tai, kas vadinosi "normaliu ekonomikos funkcionavimu", irgi sutriko.

Anksčiau ūkis, o valstybės irgi, lindo į skolas minėtiems vaikinams pamažėle ir per tarpininkus.

O dabar moneymasteriams nebėra kada terliotis, reikia skubiai gelbėti padėtį, kad tik tas per šimtmečius įsuktas mechanizmas neįstrigtų.

Bergždžios jų pastangos, ponia Angela Merkel.

Pinigų pabaiga neišvengiamai artėja.

Garbioji ponia Merkel!

Jūs esate viena iš nedaugelio pasaulio valstybių vadovų, drįstančių kritiškai kalbėti apie centrinių bankų valdytojų veiksmus.

Pasirūpinkite tuo, kad ES valstybės pakeistų įstatymus, įteisinančius ECB savivalę.

Pasirūpinkite tuo, kad valstybės, jų žmonės valdytų, kontroliuotų bankų veiklą.

Inicijuokite naujos pasaulinės tarpusavio atsiskaitymų sistemos kūrimą.

Jūs tai galite, ponia Merkel.

Komentarų nėra: