2017-06-05

Lietuva 2017

Aukštąjį išsilavinimą ir darbo patirties turintys jauni žmonės brukami į mokymus, kur jie žaidžia žaidimus arba yra tiesiogiai ruošiami emigracijai – mokomi, pavyzdžiui, kaip rašyti užsienio šalims pritaikytus gyvenimo aprašymus, praneša TV3 žinios.

Maža to, birža užsibrėžusi apmokyti daugiau jaunuolių nei yra bedarbių. Na, o projekto suma – daugiau kaip 30 milijonų.

Trečia valanda popiet. Būrelis nedirbančių ir nesimokančių jaunuolių kulniuoja į Vilniaus teritorinę darbo biržą. Biržoje jie – jau registruoti ir dabar antrą savaitę lanko paskaitas, kuriose turėtų atrasti save. Būtent taip vadinasi projektas. Jis skirtas žmonėms nuo 15 iki 29 metų.

„Kažkas panašaus į meditaciją būna. Pasakoja apie visokius kvėpavimo pratimus, kaip valdyti stresą, pasiruošti darbo pokalbiui“, – tikino Tomas.

Atėję į mokymus jaunuoliai užsiregistruoja, įsipila kavos ir prasideda paskaita. Dvi grupės gauna skirtingas užduotis ir turi be žodžių susitarti su priešininkais, kad jas įgyvendintų. Tai – viena iš projekto dalių. Dar jaunimas mokomas planuotis laiką, gerinti bendravimo įgūdžius. Vyksta ir teoriniai užsiėmimai, vizitai į įmones. Iš viso tokie mokslai trunka 4 mėnesius.

„Tikėjausi, kad čia bus toks konkrečiai dėl profesijos, o čia toks plačiąja prasme – atrask save, kaip geriau jaustis“, – kalbėjo Tomas.

Viena kaunietė TV3 žinioms pasakojo iš viso buvusi šokiruota. Ji susigundė kursais apie verslo pradžią, tačiau išgirdo kone tiesioginius raginimus emigruoti.

„Pradėjo pasakoti apie CV rašymą įvairiose šalyse – kuo skiriasi nuo Lietuvos. Tarkime, kaip reikia rašyti Anglijoje, Prancūzijoje. Ir viskas. Apie verslo kūrimą nebuvo nieko. Tiesiog apie CV. Tai pusė ten buvusių žmonių susirinko daiktus ir išėjo“, – tikino mergina.

Kitaip nei laiko švaistymu aukštąjį išsilavinimą turinti mergina to pavadinti negali.

Projektui „Atrask save“ iš ES fondų skirta per 30 milijonų eurų. Dar beveik 3 milijonai atseikėti iš Lietuvos biudžeto. Vieno dalyvio mokymams vidutiniškai skiriama maždaug tūkstantis eurų.

Projektas jau beveik dvejus metus vykdomas visoje Lietuvoje.


Tarp daugiausiai „Atrask save“ dalyvių įdarbinusių įmonių yra prekybos tinklai „Maxima LT“ (43 asmenys) ir „Palink“ (28), laikinojo įdarbinimo įmonės „Biuro“ (34) ir „Headex“ (19). Dalyviams pasiūlyti vidutiniai atlyginimai „ant popieriaus“ svyruoja nuo 515 iki 867 eurų.

:) 

:)) 

:)))
;)

... faktas, kad Jungtinės Karalystės mokesčių rezidentas turi akcijų įmonėse kitose šalyse, yra investuotojas kitose užsienio šalyse, užsienyje valdo valdo stambaus masto verslą, nesukuria pareigos mokesčius mokėti kitose šalyse.

Ponas Numavičius gyventi į Jungtinę Karalystę išsikėlė 2015 m., po vestuvių su ekonomiste Kaetana
Leontjeva.

Kaetanos motiną Eleną*
rasit čia.
O tėvą - buvusiam tvenkiny?

*
**

** Nubrėžta studijų vizija: studijuokime ta kalba, kuria vystome verslą.

Savęs naikinimo verslą tai jau neblogai išvystėm...***

*** Cha cha cha?****
**** Cha cha cha.

Komentarų nėra: