2017-06-07

Darbuotojams belieka plėšti?

Šitai parašiau vakar.

Šiandien:
Politikas nė nesutiko diskutuoti apie Darbo kodekso turinį, kaip keisis darbo sąlygos darbuotojams nuo liepos mėnesio.

„Šiuo požiūriu turinys, kaip toks, yra susitarimo klausimas – darbdavių ir darbuotojų Trišalėje taryboje. Dėl to mes stengiamės nediskutuoti apie turinį“, - sako R. Karbauskis, viešėjęs DELFI TV studijoje.

Taip politikas atsakė į klausimą apie Darbo kodekse atsiradusią nuostatą keisti darbo sutarties sąlygas darbdavio valia: darbuotojo nesutikimas gali tapti pagrindu atleisti jį iš darbo įspėjus prieš 2 savaites ar 1 mėnesį ir išmokėjus 2 savaičių ar 2 mėnesių išeitinę kompensaciją, priklausomai nuo stažo.

Jo manymu, diskusijos perkėlimas į Trišalę tarybą pasiteisino, bet nesureikšmino ir fakto, jog keletui pataisų Seime buvo pritarta be Trišalės tarybos palaiminimo. Pasak R. Karbauskio, valstiečiai dėl to nekalti, nes už tai vis tiek būtų balsavusi opozicija ir koalicijos partneriai socialdemokratai.

Paklaustas, ar Darbo kodeksas bus peržiūrimas, jeigu po metų paaiškėtų, kad emigracija neslopsta, o darbo užmokestis neauga arba auga pernelyg menkai, R. Karbauskis teigė neįsivaizduojantis, kad tai galėtų priklausyti nuo Darbo kodekso.

„Aš neįsivaizduoju, kaip tai galėtų veikti neigiamai. Nes turi būti kiti faktoriai, kurie veiktų tuos procesus – palaikytų arba stiprintų emigraciją. Tai yra kažkokia pasaulinė krizė, dar kažkas turi atsitikti, bet kad darbo santykiuose dėl Darbo kodekso galėtų įvykti pablogėjimas kažkoks ar emigracijos srautų padidėjimas, to neatsitiks", - sakė politikas.

Žinoma, kad politikas - tai negi pilietikas.

Darbdavys ar darbininkas?

„Niekas apie tai nešneka, bet aš esu labiausiai skolingas bankams Lietuvoje. Nėra kito tokio skolininko, visa plėtra yra iš kreditų. Kai juos imu, atsakau visu savo turtu“, – sakė politikas.

Vakarykštė, 10-ties metų senumo šiame tinklaraštyje, citata:
O gal pradžiai derėtų iš Liuksemburgo rekordinę skolą išplėšti, a?
;)

Žodžiu - kas plėšikai?*

Darbuotojai!

* Ordino kronikininkas Petras Dusburgietis yra pateikęs ne vieną vaizdingą aprašymą, kaip šios gaujos veikė Prūsijoje, jotvingių žemėse ir Lietuvoje, pastebėdamas, kad „vargu ar kas galėtų nuodugniai papasakoti, kokie nuostabūs ir nepaprasti buvę žygiai krikščionių plėšikautojų.“

Net ir kunigui Petrui Dusburgiečiui pats savaime plėšikas nėra neigiamas ar smerktinas personažas tol, kol jis veikia prieš „stabmeldžius“.















Komentarų nėra: