2015-02-15

Tarptautinė konsultacinė reformų taryba

Tokios kaip ir nėra, bet ji jau yra.

2015-02-14, diena Valentino.
Provakarietiškų pažiūrų buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis buvo paskirtas Ukrainos prezidento Petro Porošenkos padėjėju, kad pagelbėtų karo krečiamai šaliai žengti reformų keliu, pranešė pareigūnai.

47 metų eksprezidentas, kuris tapo Tarptautinės konsultacinės reformų tarybos vadovu, padės įgyventi Ukrainoje gerąją praktiką ir sieks didesnio pasaulio palaikymo tai šaliai.

„Michailas taps Ukrainos atstovu užsienyje ir tuo pačiu tarptautinės bendruomenės atstovu Ukrainoje“, – sakoma P.Porošenkos pranešime.

Tuo tarpu M.Saakašvilis pareiškė, kad ukrainiečiai nusipelnė geresnės ateities be korupcijos ir neteisingumo.

Šis charizmatiškas lyderis atėjo į valdžią Gruzijoje per 2003 metų Rožių revoliuciją, nuvertusią ankstesnį prezidentą Eduardą Ševardnadzę, buvusį Sovietų Sąjungos užsienio reikalų ministrą.

M.Saakašvilis buvo giriamas, kad per savo vadovavimo dešimtmetį vykdė šalį modernizavusias reformas, kurios nutolino Gruziją nuo ekonominio žlugimo slenksčio ir triuškino įsišaknijusią korupciją. 

Tačiau buvęs lyderis taip pat buvo kritikuojamas dėl šalies pralaimėjimo trumpame kare su Rusija 2008 metų rugpjūtį.

Pamanyk...

M.Saakašvilis sakė, kad Ukrainos pareigūnai anksčiau jam siūlė užimti Kovos su korupcija biuro vadovo postą, bet jis nesutiko, nes nenorėjo dėl to atsisakyti Gruzijos pilietybės.

Su korupcija kovoti nebenori...

Buvęs Gruzijos prezidentas Michailas Saakašvilis, kuris penktadienį tapo Ukrainos Tarptautinės konsultacinės reformų tarybos pirmininku, žada koordinuoti ginklų tiekimą Ukrainai, praneša TASS.
„Šiuo metu svarbiausia padėti Ukrainai įsigyti ginklų. Per ateinančias dienas aš užsiimsiu šio klausimo koordinavimu“, - M. Saakašvilis sakė Ukrainos televizijai.



Komentarų nėra: