2015-12-09

Nuosaiki minų gamykla


Rusija antradienį pademonstravo savo karinius raumenis, pirmąkart smogusi taikiniams Sirijoje raketomis, paleistomis iš povandeninio laivo, plaukiojančio Viduržemio jūroje, tęsdama bombardavimo kampaniją toje karo niokojamoje šalyje.

Naujausios Maskvos pajėgų atakos smogė „300 įvairių taikinių“ per pastarąsias tris dienas ir padėjo Sirijos specialiosioms pajėgoms perimti Rusijos karo lėktuvo, kurį praeitą mėnesį numušė Turkija, juodąją dėžę, nurodė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

„Panaudojome sparnuotąsias raketas „Kalibr“ iš („Kilo“ klasės) povandeninio laivo „Rostov na Donu“ Viduržemio jūroje“, – S.Šoigu raportavo prezidentui Vladimirui Putinui per susitikimą, kurį transliavo valstybinė televizija.

„Po sėkmingų aviacijos ir povandeninių laivų (raketų) paleidimų visi taikiniai buvo sunaikinti“, – nurodė S.Šoigu, pridūręs, kad tų smūgių taikiniai buvo naftos infrastruktūra, šaudmenų sandėliai ir viena minų gamykla.

Rusija bombardavimo kampaniją Sirijoje pradėjo rugsėjo 30 dieną, sakydama, kad smogia džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“. Tačiau Vakarų šalys tvirtina, kad Maskva tesiekia palaikyti Sirijos prezidento Basharo al Assado režimą ir atakuoja nuosaikiuosius sukilėlius.
Mūsų haubicos - nuosaikios ar nenuosaikios?

1 komentaras:

AndriusMan rašė...

Įdomu ar naudojamos automatizavimo sistemos. Tokios kaip Synco valdikliai pvz ?