2016-03-24

Pilietika, o ne politika

Statistikos departamentas šią savaitę driokstelėjo liūdną žinią: pernai iš Lietuvos emigravo 44,5 tūkst. žmonių, tai 7,9 tūkst. (21,6 proc.) žmonių daugiau negu prieš metus.
Kitaip tariant, 
praėjusiais metais Lietuvą paliko Marijampolės dydžio miestas.

Dar daugiau: kaip rodo naujausi Lietuvos banko duomenys, 2015 m., palyginti su 2014 m., emigrantų perlaidos susitraukė net 22,1 proc.

Taigi, išvykstančiųjų skaičiai vis dar dramatiški, taip laukiamų emigrantų perlaidų Lietuvos ekonomika sulaukia mažiau, bet Lietuvos politikai ta proga nusprendžia nukirsti paskutinę šaką ir vos keliais balsais nepritarti balsavimo sistemos internetu sukūrimui ir įgyvendinimui.

Tačiau tai, vienok, visai netrukdo jiems rūpintis užsienyje gyvenančių lietuvių gerove. „Ryšiai su užsienio lietuviais“, „Lietuvos pilietybės išsaugojimas“, „įtraukimas į politinį gyvenimą“, „vienybės grėsmių akivaizdoje būtinybė“ – tai tarsi pasakos apie Globalią Lietuvą elementai, itin mėgstami politikų prieš rinkimus, didžiąsias metų šventes, paskelbus statistinius duomenis ar susitikus su pasaulio lietuviais užsienyje.

Pilietika.

Viešė 
teviešpatauja!

Komentarų nėra: