2019-06-17

TIESOS 2019 06 17


Šiandien, birželio 17 d., žmonės jau 85 kartą rinkos Daukanto aikštėje paklausti – „Ar gyva Deimantė?“.

Šis stichiškas judėjimas, atsiradęs po Garliavos šturmo, kai iš namų buvo pagrobta Deimantė Kedytė, ir perduota motinai Laimai Stankūnaitei, kurią jos pati dukra kaltino kraunantis pinigus į piniginę už tai, kad leido prievartauti pedofilams.

Žmonės per daugelį metų nepalūžo - jie visi įsitikinę, kad Garliavos šturmas yra valstybės vardu buvo įvykdytas nusikaltimas, kai buvo sutrypta tiesa ir paniekintas žmogiškumas. Žmonės pradžioje rinkdavosi protestuoti prie prezidentūros kasdien, vėliau - kas savaitę, dar vėliau - kas mėnesį, kiekvieno mėnesio 17 d. Rinkosi prie prezidentūros, nes visi įsitikinę, kad tik D.Grybauskaitė atsaikinga už šias tragedijas.

„Neužmiršim ir nesitrauksim, nes tiesa mūsų pusėje“, - toks akcijos dalyvių motyvas. Prezidentė Dalia Grybauskaitė per dešimt metų savo kadencijų nė karto nepasidomėjo, ko tie žmonės, stovintys prie jos langų, nori.

Todėl „Tiesos“ akcijos dalyviai apie D.Grybauskaitę linkę patylėti – reikia ją tiesiog pamiršti, kaip patį didžiausią Lietuvos istorijoje košmarą. Visi supranta, kad prezidentė buvo tik įrankis pedofilų rankose, ir kad ji galimai buvo šantažuojama dėl savo darbo KGB.
Šį kartą policininkai buvo labai agresyvūs - žadėjo visus žmonės "sulaikyti" vien už tai, kad jie čia susirinko. Pasak barzdoto policininko, policijos įstatymas jam leidžia sulaikyti bet kurį gatvėje sutiktą žmogų "asmenybės nustatytumui", nors šis nieko ir nepadarė

Todėl visas viltis žmonės sieja su naujuoju prezidentu Gitanu Nausėda, kuris praeitą savaitę, „Laisvo laikraščio“ klausiamas apie Garliavos bylą ir ją dengusius prokurorus ir teismus, atsakė, kad „tokie nusikaltimai vyksta ir dabar“. Kartu G.Nausėda pareiškė, kad jokio teisingumo Lietuvoje nėra, ir kad jį reikia „atstatyti“. Tokio prezidento pareiškimo, kad Lietuvoje nėra jokio teisingumo, neišdrįso parodyti nė viena televizijos žinių tarnyba. Pati D.Grybauskaitė per savo metinį pranešimą mums pranešė, kad "viskas valstybėje yra gerai, valstybė vystosi normaliai".

Toks drąsus prezidento pareiškimas turėtų būti šokas visą Lietuvos teisės „elitą“ užvaldžiusiai mafijai. Į akciją susirinkę žmonės bijojo, kad G.Nausėda gali ištikti ne tik R.Pakso likimas, jeigu jis išdrįs pasipriešinti šiai mafijai. Bijomasi, kad šita mafija, bejausdama savo galą ir bijodama atsakomybės už daugybę nužudytų žmonių, kurių nužudymą pridengė kriminalinės policijos biuras, teismai ir prokuratūra, gali taip neprognozuojama ir ryžtis tiesiog nužudyti naujai išrinktą prezidentą.
Kiti žmonės mano, kad reikia palaukti ir duoti G.Nausėdai laiko padirbėti, ir įsitikinti, kad jo žodžiai nesiskirs nuo darbų.


1 komentaras:

Zenonas rašė...

greitai jam teisuoliai paaiškins, kad kas darosi Lietuvoje kaip tik tai ir yra tikrasis nepakeičiamas teisingumas. Nes taip KT doktrina taip pasako, o kitkas - nesvarbios smulkmenos. O smulkmė net neturi kelti provokacinių klausimų. "Vaše slovo, tovarišč Mauzer".