2019-08-28

Plieninė Magnolija & Geležinė Ranka


Tik pamanykit!

Vos Simono Daukanto aikštę spėjo palikt Plieninė Magnolija,
kurią šitaip praminė būtent britų 
diurnalistai,

ir jau šalia jos esančioje Katedros aikštėje pajutome Geležinę Ranką
iš Pekino:

Politikos eksperto Fordo Fu Te Liao iš Taivano tvirtinimu, Kinijos atstovų mėginimas fiktyviu kontrmitingu* perrėkti penktadienį Vilniuje vykusią negausią (tikrosios) paramos prieš Pekiną protestuojančiam Honkongui akciją – puikus tikrojo komunistinio režimo požiūrio į demokratiją pavyzdys.

Kinija nuosekliai siekia būti supergalybe, lygiaverte JAV, ir su jomis dalytis įtaką pasaulyje.

Žinoma, pagrindinis Kinijos įrankis, kuriuo ji siekia atverti visas duris, – ekonomika, tiksliau, ekonominė ir finansinė įtaka. Kinija stengiasi pamažu perimti į savo kontrolę svarbiausius infrastruktūros objektus, ekonomikos sritis.

Pekinas aktyviai veikia virtualiojoje erdvėje – pasitelkia tiek kiberagresiją, kibernetines atakas sėdama sumaištį savo taikiniais pasirinktose valstybėse, tiek įvairias sekimo ir kontrolės priemones.

Naudodamasi informacinėmis technologijomis Kinija bando palenkti net ištisas visuomenes, o žiniasklaida neretai paperkama ar perkama, perduodant ją į Pekinui lojalias rankas.

Tai, kad Kinija dabar drįsta taip atvirai mesti iššūkį demokratiniams procesams (fiktyviais mitingais)** Europos Sąjungos ir NATO valstybės viduje,
– augančio jos agresyvumo požymis.



* Lietuvos užsienio reikalų ministerijos prašymu Vilniaus policija aiškinasi, ar įvykyje dalyvavo Kinijos ambasados darbuotojai.

O ką veikia Lietuvos VSD?

** Imtų pavyzdį Agresyvioji Kinija iš Demokratinių
JAV!


Tiesa?




Komentarų nėra: