2019-11-29

KonCesinė Nacija


TAI - MES:

Vilniaus savivaldybės ir Vyriausybės išlaidos nacionalinio stadiono statyboms ir valdymui gali siekti 155,9 mln. eurų, sako sostinės valdžia.
Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius (nuo 2017 metų) Povilas Poderskis* 
sako, kad ši suma būtų bendri miesto ir valstybės įsipareigojimai 25-iems metams.

Jo teigimu, projekto rizikos būtų perkeltos projekto finansuotojui – didžiausiam Baltijos šalyse privataus kapitalo fondų valdytojui „BaltCap“ (10 darbuotojų).

„Tai yra metinis mokėjimas investuotojui per visą koncesijos laikotarpį, plius Vyriausybės dalis“, – žurnalistams penktadienį sakė P. Poderskis.

Vyriausybės dalis siektų apie 54,5 mln. eurų, savivaldybės – kiek daugiau nei 100 mln. eurų.

Šių metų vasarį taryba buvo pritarusi 79,9 mln. eurų vertės sutarčiai, tačiau keblumų iškilo Vyriausybei nusprendus dėl užsitęsusių derybų nurėžti skirtą europinį finansavimą.

Pagal dabartinį projektą, be stadiono, čia dar būtų lengvosios atletikos stadionas, Sporto kompleksas su gimnastikos, rankinio, tinklinio, bokso, krepšinio salėmis, bendruomenės ir kultūrinio ugdymo centras su biblioteka, 300 vietų darželis ir Sporto muziejus.

Savivaldybė būtų atsakinga tik už bibliotekos ir darželio valdymą, Vyriausybė – už sporto muziejų, kitus objektus 25 metus prižiūrėtų koncesininkas.

* Povilas Poderskis 2012 metais baigė Elektronikos ir telekomunikacijų studijas Kauno technologijos universitete.

Mero patarėju Poderskis
dirbo nuo 2015 metų balandžio mėnesio. Prieš darbą savivaldybėje, Poderskis pusantrų metų dirbo IT įmonės projektų vadovu, dar metus vadovavo programuotojų komandai.

Poderskis — "Kompiuteriukų paramos fondo"
direktorius ir steigėjas, inicijavęs akciją, kurios metu šį rudenį visi Lietuvos penktokai dovanų gavo programavimo ir kūrybiškumo įgūdžius ugdantį įrankį — micro:bit
kompiuteriuką.

Paplokim šiam gabiam jaunuoliui, „vartančiam" šimtus Nacionalinių/KonCesinių** milijonų (žr. TIK NUO 85 sek IKI 95 sek. - KITUR, ŠIUKŠTU, NEGALIMA!!)!









Komentarų nėra: