2020-03-25

KoronaLietuva 2020 03 25


Trečiadienį (šiandien) vykusiame Vyriausybės posėdyje buvo nuspręsta visoje šalyje pratęsti karantino laikotarpį. Ministrų kabineto sprendimu nutarta, kad dėl koronaviros plitimo šalyje grėsmės įvestas karantino laikotarpis šalyje bus pratęstas dar dviem savaitėms. Vadinasi, šiemet šv. Velykas pasitiksime izoliuoti namuose*: karantino laikotarpis truks iki balandžio 13 d. 24 val. Šią žinią BNS patvirtino Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis.

Premjeras Saulius Skvernelis po Vyriausybės posėdžio tvirtino, kad dvi savaitės yra minimalus karantino pratęsimo laikotarpis, ir jei visuomenė nesielgs tinkamai, jis bus tęsiamas ir toliau.

„Kalbant apie pratęsimą, taip, tai yra minimalus laikotarpia, pratęsiamos dvi savaitės. O ar reikės dar pratęsti, priklausys nuo mūsų visų. Jeigu visuomenė elgsis taip, kaip dabar per šias dvi savaites, kada nepaisoma saviizoliacijos, kada meluojama ir lankomasi viešose vietose ir virusas yra skleidžiamas šalies viduje, jei elgsimės taip, tai natūralu, kad karantinas, kuris galėjo trukti mėnesį, truks neaišku kiek laiko“, – pareiškė S.Skvernelis.

„Kalbant apie pratęsimą, taip, tai yra minimalus laikotarpia, pratęsiamos dvi savaitės. O ar reikės dar pratęsti, priklausys nuo mūsų visų. Jeigu visuomenė elgsis taip, kaip dabar per šias dvi savaites, kada nepaisoma saviizoliacijos, kada meluojama ir lankomasi viešose vietose ir virusas yra skleidžiamas šalies viduje, jei elgsimės taip, tai natūralu, kad karantinas**, kuris galėjo trukti mėnesį, truks neaišku kiek laiko***“, – pareiškė S.Skvernelis.

S.Skvernelis taip pat pranešė perimsiantis koronaviruso kontrolę**** Lietuvoje***** iš sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos.

Premjeras vadovaus specialiam komitetui, koordinuojančiam su koronavirusu susijusius sprendimus. „Taip, komitetui vadovaus ministras pirmininkas. Pavaduotojai jau paskirti – energetikos ministras ir Vyriausybės kancleris (...) A.Veryga yra ekstremalios situacijos vadovas šalyje, jis tokiu ir lieka“, – sakė premjeras.

* Korona Velykos.
** Kalnas 

Karantino 

*** JAV įsiveda antrą dolerį „be kiekybinių lubų", idant juo „pamaitint" savo tautiečius bene baisesnės negu 1930-jų ŪkioSuirutės laiku,
o ką galvoja Lietuvos KoronaValdžia: EksPolicininkas ir PsichiAtras?

Beje, kas tokie tame pavekslėly susirinkę toj Amerikoj?

**** kontròlė sf. (2) 

1. patikrinimas; darbo, pareigų, priimtų nutarimų vykdymo priežiūra: Visuotinis ir visiškas nusiginklavimas, įvedus griežčiausią tarptautinę kontrolę, – kelias į tvirtą taiką tarp tautų (sov.) sp. Monopolijos mėgino išlaikyti savo rankose ekonominės kontrolės ir politinės įtakos svertus Azijos, Afrikos, Lotynų Amerikos šalyse sp. Susisiekimo kontrolė rš.
2. įstaiga, tikrinanti kitų įstaigų ar asmenų veikimą: Valstybės kontròlė DŽ.
3. col. asmenys, kurie vykdo kontrolę, kontrolieriai: Parodyti kontròlei bilietus DŽ.

Parodyk, KoronaViruse, bilietą S.Skverneliui!

***** CoronaUK
P.S. :((((((((
Kam pritinka?




2 komentarai:

Audrius rašė...

Skvernelis
SkvernaSlov
..
Ny SkvernaSlov, a pravdu svernaslovit rabay. Kazdamu bayu po tyshchiu rabov....

https://youtu.be/4lM_7FPBzIg

Dario Budrio rašė...

Pornografija stoguoti ir jo aukas skaičiuoti,spastai šunų rolė atliekantiems. Juos pakeis rimtesni žverys darbui su išlikusiais. Toks mokslas iš Žmogaus nepalieka nei mėsos,ji suserga utilizacijos labui