2020-10-07

DuSyk NeTeisėtai


Gineso ReKordų Knyga:
Kaip matom,
Valdas Adamkus grįžo į Lietuvos Respubliką 1997-tais metais, o jau 1998-tais metais buvo išrinktas Lietuvos Respublikos Prezidentu.

Lietuvos Respublikos Konstitucija, VI skirsnis, 78-tas straipsnis:

78 straipsnis
Respublikos Prezidentu gali būti renkamas Lietuvos pilietis pagal kilmę, ne mažiau kaip trejus pastaruosius metus gyvenęs Lietuvoje, jeigu jam iki rinkimų dienos yra suėję ne mažiau kaip keturiasdešimt metų ir jeigu jis gali būti renkamas Seimo nariu.
Respublikos Prezidentą renka Lietuvos Respublikos piliečiai penkeriems metams, remdamiesi visuotine, lygia ir tiesiogine rinkimų teise, slaptu balsavimu.
Tas pats asmuo Respublikos Prezidentu gali būti renkamas ne daugiau kaip du kartus iš eilės.

Taigi - PIRMAS KARTAS.

Ir išsyk - ANTRAS KARTAS:

Lietuvos Respublikos Konstitucija, VI skirsnis, 78-tas straipsnis:
Valdas Adamkus į antrąją kadenciją Lietuvos Respublikos kadenciją buvo išrinktas tada, kai buvo renkamas trečiąjį kartą - antrąjį kartą renkant, jis palaimėjo rinkimus Rolandui Paksui:

2003 m. siekė būti perrinktas, tačiau antrame rinkimų ture pralaimėjo Liberalų demokratų partijos pirmininkui Seimo nariui Rolandui Paksui2004 m. apkaltos proceso metu pašalinus Rolandą Paksą iš Prezidento posto buvo surengti pirmalaikiai Prezidento rinkimai. Antrame ture nugalėjo ekspremjerę Kazimierą Prunskienę ir 2004 m. birželio mėn. antrą kartą išrinktas Lietuvos Respublikos Prezidentu (pareigas pradėjo eiti 2004 m. liepos 12 d. ir baigė 2009 m. liepos 12 d.). 

Tai ką?
Padainuokim:


O ką daryt, sakant:))



Komentarų nėra: