2021-04-26

Kaip „Laisvės Partija" PraLindo Seiman

 

Naujausia visuomenės nuomonės apklausa (jos rezultatai paskelbti 2021 04 25) 

rodo, kad jei rinkimai vyktų dabar, Aušrinės Armonaitės vadovaujama Laisvės partija net nepatektų į Seimą. Už vieną iš valdančiųjų partijų balsuotų 4 proc. apklaustųjų.

Šio rašinio mintis labai paprasta:

„Laisvės Partija" (galimai) PraLindo Seiman ta landa, KURIĄ PARODŽIAU* 2020 SEIMO RINKIMUOSE BALSUODAMAS ANTRĄ KARTĄ.

DAR SYKĮ*.

Ir štai, žiūrint į šią eilę jaunų žmonių, kurie iki sutemų ir po skėčiais laukė eilėje prie mobiliųjų rinkimų apylinkių Vilniaus centre, autoriui kilo maištinga mintis. Ar ši veikla kartais neturi dvigubo dugno?** 

Štai dabar šis jaunuolis, galbūt studentas, nubalsuos Vilniuje, o savaitgalį nuvažiuos pas „mamą ir tėtį“ ir vėl balsuos „nuolatinėje gyvenamojoje vietoje“.  

Aš paklausiau: „O kai atplėšiate išankstinio balsavimo vokus, ar tikrinate biuletenį atsiuntusio asmens vardą ir sąrašą tų, kurie balsavo pagrindinę balsavimo dieną šioje apylinkėje?“

Atsakymas pribloškė! „Vokus tiesiog atplėšė ir įdėjo šiuos biuletenius į bendrą krūvą su tais, kurie buvo išimti iš užplombuotos balsadėžės. Niekas nieko netikrino“, — sakė mano pašnekovas.

**... apklausose "Laisvės partija" net nepateko į sąrašą tų, kurios gali įveikti penkių procentų kartelę. Jai prognozavo kiek daugiau nei 4 (keturis) procentus balsų. Ir še tau kad nori — daugiau nei devyni. "Trys muškietininkai" (Zuokas, Paulauskas, Žemaitaitis) iš "Laisvės ir teisingumo" partijos turėjo gauti panašų rezultatą. O "Darbo partijai" prognozavo tik šešis–septynis procentus. Bet, matyt, lošėjas-kandidatas iš Darbo partijos Antanas Guoga sumaišė kortas taip, kad pati partija pakilo ant prizininkų pakylos (trečioji vieta pirmajame ture), o Antanas po pirmojo turo vadovauja išrinktų "darbiečių" sąrašui. Ar nemanote, kad tarp sociologų prognozių ir rinkimų rezultatų yra daug skirtumų?

 Ir kyla kitas klausimas. Kodėl toks momentas kaip išėjimo apklausos — apklausos, vykdomos išėjus iš rinkimų apylinkių, buvo pašalintos iš Lietuvos rinkimų proceso? Galų gale, jei rezultatai skiriasi nuo išėjimo apklausų, tada iškart kyla abejonių dėl balsų skaičiavimo teisingumo. O tai gali nelemti ne tik bylinėjimosi, bet ir gali tapti pretekstu anuliuoti rinkimų rezultatus. Tokių precedentų buvo daugelyje šalių, įskaitant JAV. Taigi, Lietuvos vyriausiosios rinkimų komisijos atsisakymas organizuoti apklausas išėjimuose iš rinkimų apylinkių taip pat kelia abejonių dėl balsų skaičiavimo teisingumo.



Pati Aušrinė AMazing 

Armonaitė, lyg tyčia, irgi, esą, laimėjo rinkimus Pasaulio lietuvių apygardoje***

*** Kaip tik šią 2020-ųjų Seimo Rinkimų spragą parodžiau balsuodamas juose antrą kartą, o 2020-ųjų Seimo  Rinkimų Stebėtojas, VIEŠAI nurodęs ją VRK pirmininkei Laurai Matjošaitytei. IŠKART NETEKO SEIMO RINKIMŲ STEBĖTOJO PAŽYMĖJIMO.





1 komentaras:

Vytautas Navaitis rašė...

„Laisvės Partija" (galimai) PraLindo. 

1. Jeigu galimai, tai reiškia teisėtai pagal galimybes pralysti.
2. Jeigu ne teisėtai, tai rašykite - pažeidusi įstatymą(us).
3. Jeigu teisėtai, bet apgaulingai (yra įstatymas, bet yra ir apstatymas, nes tai priklauso to kurį straipsnį pritaikysi), tai rašykite - manoma, kad apgaulingai, o "manoma" todėl, kad tai ne įrodoma, o tik pripažįstama teismuose, o jų sąrašą žr. internete tol, kol paaiškės, kad kaip toj dainoj pasakyta: durnas esi ir suprasti nieko negali...