2009-08-24

Kvailių šalis

Dabartinę finansų krizę išpranašavęs Niujorko universiteto profesorius Nourielis Roubini mano, kad ekonomikos stimuliavimo režimo nutraukimo programa didina recesijos „antrojo dugno“ riziką.

Anot N.Roubini, krizės dugnas bus pasiektas antroje šių metų pusėje. Formaliai recesija Jungtinėse Valstijose, Didžiojoje Britanijoje ir kai kuriuos Europos šalyse dar nesibaigė ir nesibaigs iki šių metų pabaigos, nepaisant to, kad atsigavimas prasidėjo jau tokiose šalyse kaip Kinija, Vokietija, Prancūzija, Australija ir Japonija.

Vyriausybės visame pasaulyje kovai su krize ėmėsi priemonių, kurių bendra vertė jau viršijo 2 trln. JAV dolerių.

„Masinio finansinio ir monetarinio stimuliavimo režimo nutraukimo strategija yra rizikinga, - savo skiltyje Didžiosios Britanijos finansų dienraštyje „The Financial Times“ rašo N.Roubini. - Politikai susilauks griežtos kritikos, jei ims nutraukinėti stimuliavimo programas. Tiesa, kritikuojami jie bus ir už tai, kad jų nenutraukia“.

Jei vyriausybės ir centriniai bankai nuspręs, kad recesija pasibaigė, ir pradės didinti mokesčius, mažinti išlaidas ir kovoti su per dideliu likvidumu, kils rizika, kad tose šalyse vėl kils „stagdefliacija“ - laikotarpis, kuomet smunka ekonomika ir kyla defliacija.

Tos vyriausybės, kurios nuspręs išsaugoti didelius biudžetų deficitus, bus kritikuojamos valstybės obligacijų rinkoje. Išaugs ilgalaikių valstybės obligacijų pelningumas ir padidės skolinimosi išlaidos. Dėl to gali kilti stagfliacija.

2. Kubilius: neklausykit jo! 13:29 08-24 IP: 213.226.190.62
"Jei vyriausybės ir centriniai bankai nuspręs, kad recesija pasibaigė, ir pradės DIDINTI MOKESČIUS, MAŽINTI IŠLAIDAS ir KOVOTI SU PER DIDELIU LIKVIDUMU, kils rizika, kad tose šalyse vėl kils „stagdefliacija“ - laikotarpis, kuomet SMUNKA EKONOMIKA ir kyla defliacija".


4. Merfis 13:32 08-24 IP: 213.226.190.62
Kai ekonomikos profesoriai bus panašūs į mąstytojus, o ne į kortų šulerius, tada ekonomikoje nebus antro dugno ir krizių.

10. saint 13:38 08-24 IP: 84.238.82.209
merfis: tikrai be ju geriau nebutu, tad nera ko taip sarkastiskai apie juos kalbeti..

16. Merfis to saint 14:04 08-24 IP: 213.226.190.62
Kodėl gi? Ar todėl, kad jie nuo mūsų visokeriopai slepia tikrąją padėtį: jokiomis fizinėmis vertybėmis nedengtus pinigus (Google: Fiat Money) iš nieko daro ir už palūkanas skolina valstybių nekontroliuojami bankai?

Atseit, jei šie profesoriai kortų šulerių veidais nepūstų mums sudėtingomis pseudoteorijomis pamargintos miglos į akis, tai mums būtų dar blogiau?

O gal, atvirkščiai, tada mes visi greičiau praregėtume ir pamatytume šį primityvų apgaulės mechanizmą, kurio esmė tokia: pinigai yra skola.

Šitame dvilypume ir slypi garbiojo Niujorko profesoriaus lagamino dvigubas dugnas ir kiti ekonominiai fokusai. Įskaitant mūsų Premjero visišką kvailumą (Niujorko profesoriaus nuomone), juk jis viską daro atvirkščiai - nevykėlis, žr. 2 komentarą.

Tas profesorius visiškai nutyli pinigų esmę ir bankų piramidės struktūrą, kuri negailestinga apačioj stovintiems ir prieš kurią mūsų Premjeras jaučiasi bejėgis.

Bet ne prieš mus.

Mokesčius jis pakels mums, o ne jiems.

Iš šito užburto rato, šitos kreivų veidrodžių karalystės, tol neišsivaduosime, kol nepakeisime šito apgaulės mechanizmo, kurio vardas - pinigai.

Tada ekonomikos profesoriai bus panašūs į mąstytojus, o ne į kortų šulerius, tada ekonomikoje nebus antro dugno ir krizių.

Kaip sau norite, bet man nepatinka kai Gudruolių Šalies ekonomikos profesorius, tegul ir netiesiogiai, vadina mus Kvailių Šalies gyventojais.

Ką tik užsipuoliau mūsų valdžią, labiausiai dėl to, kad ji nesipriešina pinigų valdytojams ir leidžia šitaip iš mūsų tyčiotis.

Blogiausia, kad tie šaipūnai tai daro dar ir mūsų sąskaita, prisiminkite mūsų ir Amerikos (Pasaulio Finansų Centro būstinės) bankų palūkanas.

Ei, valdžioje, mums reikia išsivaduoti iš šitos priespaudos ir pabaigti šitas patyčias!

Komentarų nėra: