2009-09-24

Virė virė košę

JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pasiuntė pasauliui aiškią žinią - jis tikisi deramo atsako į savo energingas pastangas nutraukti vienašalį JAV dominavimą sprendžiant tarptautines problemas.

- Tie, kurie peikdavo Ameriką, kad ji pasaulyje veikia viena, dabar negali stovėti nuošalyje ir laukti, kad Amerika viena išspręstų pasaulio problemas, - JAV lyderis sakė Niujorke esančioje JT būstinėje.

22. Už krizę atsakingi mes?
19:08 09-24 IP: 80.240.12.72
"JAV prezidentas Barackas Obama trečiadienį pasiuntė pasauliui aiškią žinią - jis tikisi deramo atsako į savo energingas pastangas nutraukti vienašalį JAV dominavimą sprendžiant tarptautines problemas".

Lietuvos prezidentė Grybauskaitės tą laukiamą atsaką savo kalboje JT Generalinėje Asamblėjoje jam davė:

"Mažos arba mažiau išsivysčiusios valstybės nebegali išvengti pasaulinės atsakomybės ir visos valstybės yra atsakingos už visų bendrą dabartį ir ateitį".

Atseit, JAV dominavo tol, kol neprivirė košės, kurios vardas - Pasaulinė finansų krizė.

Dabar mums, mažiems ir apsukrumu ne itin pasižymintiems, teks ją srėbti ir prisiimti svetimą - košės virėjų - kaltę ir atsakomybę?

Nejuokauju, manau, kad JAV prezidentas šitaip šneka todėl, kad moneymasteriai jo žodžiais pratina Pasaulio visuomenę prie minties, kad už jų, pinigų valdytojų, žaidimus teks mokėti jai, Pasaulio visuomenei.

Nujodė žirgą, ką jau beslėpsi...

O mūsų prezidentė?

Kad Europos Sąjungą valdo Europos centrinis bankas, bankų piramidės, savo pagrindinę būstinę įkurdinusios Vašingtone ir savo tvarkos prižiūrėtoju pasirinkusios JAV, svarbi dalis, ji mums nesakė.

Niekada nesakė kad už Pasaulinę finansų ir ekonomikos krizę atsakingi būtent jie, tos piramidės statytojai, pinigų valdytojai.

O kad už jų bjaurių žaidimų pasekmes mes visi turime prisiimti atsakomybę, ji pasakė.

Atsakomybę, kurios, esą, mes iki šiolei vis išvengdavom.

Iš Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos tribūnos šitaip pasakė.

Komentarų nėra: