2012-06-17

ATE trims AE!

Ko gi turim bijoti?

8. ATE trims AE 2012-06-15 12:23IP: 80.240.9.72 2
Tebeturiu Sąjūdžio laikų didelį juodą apvalų skardinį ženkliuką ATE, skirtą protestuoti (aliuzija į kapinių ATA) prieš trečiojo AIE-IAE (Ignalinos Atominės Elektrinės) bloko statybą. Vikipedija: Ignalinos atominė elektrinė (Ignalinos AE, santrumpa IAE) – vienintelė Baltijos šalyse buvusi Lietuvos energetinės sistemos branduolinė jėgainė, pastatyta šalia sienos su Baltarusija, turėjusi didžiausius pasaulyje reaktorius ir įrašyta į Gineso rekordų knygą. Greta jėgainės darbuotojams pastatytas Visagino miestas (ankstesnis Sniečkus). Antanas Sniečkus (1903 m. sausio 10 d. Būbleliuose, Šakių raj. – 1974 m. sausio 22 d. Druskininkuose) – Lietuvos komunistų partijos veikėjas, ilgalaikis Lietuvos Komunistų Partijos vadovas (1936–1974 m.). Vienintelis lyderis iš visų tarybinių respublikų, išsilaikęs tarybinėje politikoje tiek Stalino, tiek ir N. Chruščiovo bei L. Brežnevo laikais. Dabar vargstam tą elektrinę uždarinėdami. O kam pastatė tą ir be nepastatyto trečiojo reaktoriaus Gineso rekordininke tapusią IAE Lietuvoje? Pradžioj buvo planuojama ją statyti prie Nemuno palei Tauragę, bet Algirdas Brazauskas išsiderėjo Maskvoje ir perkėlė ją prie Drūkšių ežero. O reikalingesnė ji buvo ten, nes Žemaitijoje buvo apstu balistinių raketų, irgi branduolinių, šachtų, "ryjančių energiją it kolorado vabalai bulves". Kaip sakė profesorius, kas galėtų paneigti tikimybę, kad anos dvi - Ragainės rusiškoji ir Astravo baltarusiškoji - reikalingos irgi panašiems objektams? Ragainė net vardu netoli Tauragės:) O kam mes statom? Lietuvos elektrinė Elektrėnuose nedirba, nes aplinkui mus daug kone perpus pigesnės elektros. Visagino (Sniečkaus) AE statom neturėdamigrašio, vešimės japonišką-amerikonišką reaktorių griaudami viadukus Lietuvos keliuose. Gal irgi kokius Kolorado vabalus šersim? Tai, kad pernai rudenį Kuršių mariose nuskendo naujos atominės elektrinės projektą įgyvendinančios bendrovės Visagino atominė elektrinė (VAE) generalinis direktorius Šarūnas Vasiliauskas, tik patvirtina šitą "sąmokslo teoriją".

ATE trims AE!

9. Hotelling's rule 2012-06-15 12:36IP: 80.240.9.72 3
Google: R. Kuodis: „Atominės elektros kainą nulems palūkanos, už kiek skolins jai statyti“. Simply. Ot biznieriai mes! Pinigų taigi neturim, turim tik augančias skolas, nes, kaip rašo laikraščiuos ekonomistai, Lietuva "užsitikrino skolinimosi poreikį". O Hotelingo taisyklė aiškina, kada reikia biznį baigti, Google: Hotelling's rule. Trumpai šnekant, paskolų palūkanos apsprendžia, kada baigti biznį reikia. O dabar pagalvokim: kaipgi mums sekasi anos, IAE, kuriai statyti paskolų neėmėm, biznį baigti? O kaip sektųsi šitos, kurią ruošiamės statyti, VAE, biznį, kurio nė pradžiai nė kiek pinigo neturim, baigti?

2 komentarai:

audrius rašė...

Is tokių bizniukų galima išeiti padedant atitinkamom tarnybom kojomis į prieki, į dugna, pro langą ar paspringus skrandžio turiniu nuo salotų suvalgytų tarp tautiniame tau tų draugystės viešbutyje, o ką kalbeti apie apie rožžinių kryžiuočių tarnybas baltais xalatais vaisinantčių sintetine nirvana ir mėgstančiais mėsinėti nusidėjėlių kūnus.
Tovariščių bizniuks tavorų gabenimai. Tai kokis čia gali būti bizniukas draugų iš už jūrų mariu? Kad priklausytų kiekviena siela(sylos) bankei ir būtų saugiai užkoncervakuota į boselius, tai čia ir goniui aišku. Su amerikonų reaktorium, kuris pistelejo Fuku Šymoj, o japonai jo kratosi, ir viskas aišku, iškyrus tuos kurie dar vis stovi balotijos kelyje susikibę rankomis ir perka plytas. Plyta prie plytos ir tvirtas kelias litvinu virsiantis į didžiąją sieną - ne kokių siono kinų, o šimono litvinų,-akų tautų tovariščių draugystės keliu. Tad o kokia nauda mūsų sodų rajonui iš kelio per visą sodžių lietą vijų nyną ir kodėl mes savo vaikams paliksime skolas už kelią galingai-sunkiasvorei-didžiatūrei technikai, nejau mūsų sodai tiek obuolių duos, kad tankeriais juos gabensime tovariščiams amerikon ir naglijon ar obuolių vyną pumpuosime per du galingus terminalus, o vyną brandinsime ginesiausioje brandykloje Inčiuberge. Va čia jau mirtina tyla iš visų tovariščių, net iš tovariščiaus Lukošiuko, taip mylinčio žydraakius nieko negirdėjau. Matyt neapsimoka, be to jis pareigūnas, o pareigūnai už savo tarnybos tovariščių išdavystę gali paslysti ant ledo ar pakliūti į santariškes, nors už kitus nusikaltimus pareigūnai sodinami į tarnybinę sanatoriją.
Tad kam mums savo vaikus įkeisti bankui dėl new tovariščių naglių ir visokiausių žilvinų per mums brukamų kelių, terminalų ir iš baltų rūmų valdomų branduolinių reakcijų? O gal tikrai jie mums gero nori:)

Miau rašė...

Realiai, jeigu kam valdžioj rūpėtų ten kokia nors energetinė nepriklausomybė, pigi elektra, ir teisybė, tai būtų daromas energetikos optimizavimas (tik po to sprendžiama, ar reikia atominės ir garantuotai būtų nuspręsta, kad nereikia). Pirma pasiskaičiuoja vienas namas, įmonė kokia, kiek jam reikia elektros, tada užsimeta saulės bateriją, malūną, pečių ir pan. kiek ten reikia ir kokios technologijos atitinkamoje vietoje galimos panaudoti. Jeigu trūksta, tai skaičiuojama, kiek keli namai, gatvė ar kaimas, rajonas turi to trūkumo ir tada statomas didesnis malūnas, deginamos šiukšlės, biokuras ir t.t. Jei dar trūksta, tai žiūrima dar plačiau, apskrityje ar šalia kokio Vilniaus, kiek jam ten trūksta, statoma atitinkama elektrinė. Ir viskas į vieną tinklą, nes kartais kažkas išvažiuoja atostogų ir nenaudojamą energiją galės parduoti. Ir naujas vartotojas, kuriam reikia elektros, tarkim nauja įmonė, tai turės taip pat pagalvoti ir apie tai, iš kur gaus elektros savo veiklai.