2014-05-20

Lenkijos prezidento rūmai

Radvilos (lenkiškai paprastai save vadindavo Radziwiłłowie) – LDK didikų giminė, iškilusi XV a. ir išlikusi viena įtakingiausių iki LDK gyvavimo pabaigos XVIII a. pabaigoje.

Radvilos buvo viena turtingiausių Europos giminių, jie valdė 23 pilis, 426 miestus ir miestelius, 2032 dvarus, 10 053 kaimus.

Nuo 1547 m. Radvilos, vieninteliai iš Lietuvos didikų giminių turėjo Šventosios Romos imperijos kunigaikščių titulą.


Mikołaj Radziwiłł Czarny otrzymuje od cesarza tytuł książęcy.
 
Herbas, 1547 m. Radviloms dovanotas Romos imperatoriaus.


Barbora Radvilaitė.

Radvilų pilis Biržuose.


Radvilų pilis Nesvyžiuje.
 
Radvilų rūmai Varšuvoje, dabar Lenkijos prezidento rūmai. 

Aro spalvą pakeist teko.

2 komentarai:

audrius rašė...

Radziwiłłowie
Radža
Radži
Rada
Ratadaradidižinė...
Vila
Viliažė
viliečius
Vi. Č
Ra. Vi.
....
Rasa lygo jauna sara rata kupole....
O didžiusis ganytojas ir kelio rodytojas vilietojams viliečiams naujiems ir seniems Radzi-wiłłowie su griebauskais grobikais grapfvb. išperkantiems nuodėmes ar artėjantiems prie dievo Tishkoms ir panašiai...
Grebti, arti, akėti, plėšti, sėti, sodinti, pikavoti, skiepyt, įskiepyti, įdygti ir ttt, juk tai artojėlio žemės rupintojelio sodinyko žodynas aplamas-globalus, tinkantis ir žemei, ir jos gyvuoliam, ir visai masei, ir bijomasėms, ir visai gamtai, ir dievams, cik dzyvas vienas vyrauja ir vyrus uja, tai vyro pati, na bet galima pasislėpti su broliais už zaborų ir savo patį popiausia išsirinkti, kuris viešpatataus broliškai išrinktas, taip globodami visą svietą...
Gamta -Ji, ji visata pati pačiausia dzyvuose gyvenimo;)

audrius rašė...

Radzy Wyllovy, uz lenke Gediminovus per skolas ir love, meilove, merga Barbe love's, sukuriant pasakas new Vilieciam su litvi novais, kurie ir likom bez daliai tikintys tom mei lovem po novu. Moz nevieryjat pasakom apie meile Barbine, apie persileidimus ir kitus monus is torijos? Gal olando subines paklauskit Barboros gatveje?