2014-10-16

Euroeconomics and Ebola

Per visą pasaulį jau daugiau kaip savaitę ritasi akcijų kursų smukimo banga, bet Europos biržose ketvirtadienį įvyko naujas šokas – antras per dvi dienas. Visose pagrindinėse biržose – Londone, Paryžiuje, Frankfurte, Milane, Amsterdame ir Lisabonoje – kursai smuko 2–3 proc.

Kol kas nedaug kas tiki, kad pasikartos tokia krizė kaip prieš kelerius metus – mat šįkart paniką lemia ir žinios apie Amerikos bei Kinijos ūkio sulėtėjimą bei Ebolos virusą.
Nesutaria ir lyderiai: Vokietijos kanclerė paragino Prancūziją ir Italiją laikytis biudžeto drausmės, o Prancūzijos prezidentas atkirto, kad jam nepavyko įtikinti kolegų, kad dabar svarbiau priemonės, skatinančios augimą.

Nesutaria?

Ar tikrai nesutaria?

Negative.


Negative.


Published: Sept 1, 2014
NEW YORK (MarketWatch) -- The French 2-year bond yield has turned negative for the first time Monday. according to Tradeweb. Two-year yields are now negative in six euro-zone countries: Germany, France, the Netherlands, Austria, Finland and Belgium.

Ispanijai ketvirtadienį nepasisekė parduoti tiek obligacijų ir už tokią kainą, kokios norėjo vyriausybė. Graikijos vyriausybei už savo obligacijas jau vėl tenka mokėti nepakeliamas palūkanas: 9 proc.

Prezidente:)

Premjere:)

Komentarų nėra: