2015-01-09

Ištyrė požiūrį į Lietuvą

Mykolo Romerio universiteto, komunikacijos ir kūrybinių industrijų, pirmojo kurso studentai atliko apklausą, kurios metu siekė sužinoti imigrantų požiūrį į Lietuvą ir išsiaiškinti priežastis, kodėl kiekvienais metais mūsų šalyje jų vis daugėja.

Tačiau gavus apklausos rezultatus, atsakymai šokiravo: daugumai imigrantų persikėlusių gyventi ar studijuoti į Lietuvą, vietiniai žmonės pasirodė per daug nedraugiški ir šalti, o kainos ir mokesčiai, kurie piktina lietuvius, jiems pasirodė ne tokie baisūs kaip visą gyvenimą praleidusiems mūsų šalyje.

Daugiausia imigrantų yra iš tokių šalių kaip Italija, Ispanija, Nepalas, taip pat nemažai Afrikos ir Azijos žemynų gyventų.

Beveik vienbalsiai imigrantai nusprendė, kad beveik visais aspektais jų gimtoji šalis yra geresnė, tačiau prekių ir paslaugų kainos mūsų šalyje yra pigesni (mažesnės?) negu jų gimtosiose šalyse, o minimalaus 289,62€ atlyginimo visiškai užtenka mėnesio poreikiams patenkinti.

Jau pora-trejetu mėnesių nuo mūsų sparčiai augančio Lietuvos MMA atsilieka šis tyrimas - tik  289,62€...

300!

Šitokią trijų pirmo kurso studentų atliktą apklausą nesarmata skelbti visai Lietuvai, tiesa?

Su lietuviškam sausiui optimizmo suteikiančia Scanpix profesionalų Lietuvos imigrantų nuotrauka.

Lietuvos statistikos departamentas praneša nei šį, nei tą: 

per praėjusius 2014-tuosius metus Lietuvoje 0,7 procento sumažėjo gyventojų, tačiau ... nuo 2005-ųjų tai geriausias rodiklis!

Kur susiruošėt?


Pažiūrėkit, kaip Lietuvoj gera -
geriausia nuo 2005-ųjų metų!

Neigiamo
augimo
laikais  gali ir pasimest
kas yra tas nuo 2005-ųjų geriausias rodiklis, kai per praėjusius 2014-tuosius metus gyventojų Lietuvoje sumažėjo 0,7 procento?

Ai....

„Kai matai tiek daug skurstančių žmonių darosi liūdna, - sako Lietuvoje ilgiau nei 10-etį gyvenantis  Lietuvos ir Prancūzijos asociacijos prezidentas J. Clavreuilas - Ne kartą esu matęs, kaip skurstantys žmonės rausiasi po konteinerius, atrinkdami perdirbamas medžiagas, už kurias gauna centų supirkimo punktuose. Tiesą sakant, iki šiol nelabai įsivaizduoju, kaip Lietuvoje žmonės gyvena už minimalią algą mokėdami už būstą, komunalines paslaugas ir maistą. Galbūt tai įmanoma, kai mažame bute gyvena kelios šeimos: seneliai, tėvai, gal ir anūkai. Prancūzijoje už minimalią algą, kuri siekia apie 1 tūks. eurų, manau, galima gyventi“, - kalbėjo prancūzas.


Komentarų nėra: