2015-01-07

Vinco Kudirkos gaudynės

Elertė "Klasikos" radijas šįryt kalbino "Rimi" ir "Maximos" (ne šitos - rekomenduoju, o vat kur atsidūrusios) atstoves - mat, pasirodo, Lietuvos piliečiai prirašė daugiau nei šimtą skundų, esą, grąžą gavę litais, o ne eurais, kaip priklauso.

Elertė radijo laidoje dalyvavęs valdžios atstovas patikino, kad prekybos tinklai (apie netinklinius prekybininkus taip nekalbėjo) baudžiami nebus, mat, prekybos tinklų kasininkės/ai, atiduodami dalį grąžos litais iš penkiašimtinių (tarkim, dusyk po du šimtus), o likusią grąžos dalį - eurais, buvo gal papuolę į šešėlinės ekonomikos veikėjų, norinčių šitokiu būdu iškeisti savo gal neteisėtus litus, paspęstus grynųjų litų keitimo į eurus žabangas.

Taigi, išeitų, tinklai elgėsi ir elgiasi teisėtai.

Tai ne šitie...
O šitie taigi ne šitie!

Tai va kaip:

Šitą Osamą bin Ladeną 

gaudo, pats tuo įsitikinau.

Šito


 - negirdėjau, kad gaudytų.


Įdomiausia, kad, pastebėjau. banke algą dėl vis neveikiančios mano mokėjimo kortelės „išsigryninant“, vis stengdavosi man Vincą Kudirką įsiūlyt.
Vienąsyk paėmiau, vėliau dėl mažesniųjų prekybininkų biednumo, pas kuriuos irgi tenka pirkt, nebeėmiau.

O dabar, matau...

Turėk tokių penkiašimtinių pakelį...

Mūsų Vincą Kudirką, išeitų, irgi gaudo, kaip Osamą bin Ladeną.

Vat ir būk patriarchu - ant (patys matot - būna, kad netesėto) banko pažado nupaišys, šešėlininkus tavimi, kaip ešerius slieku, pagaudys, po to tave sukarpys ir šiukšlynan, kaip toksišką, išmes.

Ką čia ir šnekėt!

das mūsų Kudirka, nėr ką su tokiu ir lygint...

Bet koks sutapimas nominalų ir algų santykių:)

Komentarų nėra: