2015-06-18

Sankt Peterburgo ekonomikos forumas

JAV atsisakė boikotuoti birželio pabaigoje Sankt Peterburge vyksiantį ekonomikos forumą. Praėjusiais metais Vašingtonas ragino dideles korporacijas susilaikyti nuo dalyvavimo šiame forume, rašo naujienų svetainė ft.com.
June 18–20, 2015

Buvę koncerno „Jukosakcininkai pasiekė, kad būtų areštuotos Rusijos valstybinių įmonių akcijos ne tik Belgijoje, bet ir Prancūzijoje, pranešė „Forbes“. Kaip rašo gazeta.ru, visa tai bus pagalys į ratus birželio 18-ąją prasidėjusiam Tarptautiniam Peterburgo ekonomikos forumui.

Vakar Rusijos naujienų agentūra „Interfaks“ pranešė, kad Belgijos teismų atstovai nusprendė areštuoti visų Rusijos įstaigų ir atstovybių šalyje turtą.

Pranešame buvo teigiama, kad areštas vykdomas remiantis Belgijos arbitražo teismo 2014-ųjų birželio 18 dienos sprendimu dėl „Jukos Universal Limited“ ieškinio. Bendrovei priteista 1 mlrd. 652 mln. 685 tūkst. 360,24 euro suma. 

2014 teismas patenkino buvusių „Jukos“ akcininkų ieškinį Rusijai. EŽTT nustatė, kad Maskva privalo išmokėti jiems apie 1,9 mlrd. eurų. Teismo kolegija atmetė Rusijos teisingumo ministerijos skundą. 


Tarptautinio arbitražo teismo Hagoje sprendimu tų pačių metų liepą Rusija buvo įpareigota išmokėti dar 50 mlrd. dolerių už bendrovės ekspropriaciją, dėl įvykdytų Energetikos chartijos pažeidimų. Rusija paprašė atšaukti šį sprendimą.



В Санкт-Петербурге открылся международный экономический форум.

Komentarų nėra: