2016-02-24

Asimetrija

Asimetrija - visiškas simetrijos nebuvimas.

Tikriausiai nepadarysiu nusikaltimo, jei pasakysiu, kad šalies profsąjungos bendradarbiauja su Rusijos nepriklausomų profsąjungų federacija, didžiausia ir įtakingiausia proputiniška

organizacija, kurią galima traktuoti kaip Rusijos federacijos minkštosios galios institutą, įgyvendinantį prieš Lietuvą nukreiptą Rusijos informacinę ir ideologinę politiką“*, – kalbėjo premjeras.
O nei mūsų Prezidentė, nei Premjeras (nei tokio, nei) tokio** instituto - neturi.

Asimetrija.

Visiška*** asimetrija.

* Argi šitiek teuždirbantys Rusijos mokytojai gali pakurstyti streikuoti netgi "turtingesnius" ubagus - Lietuvos mokytojus...

** Rusijos profsąjungos bendradarbiauja su Lietuvos nepriklausomų profsąjungų federacija, didžiausia ir įtakingiausia progrybauskaitiška
ar probutkevičiška
organizacija, kurią galima traktuoti kaip Lietuvos Respublikos minkštosios galios institutą, įgyvendinantį prieš Rusiją nukreiptą Lietuvos informacinę ir ideologinę politiką“.

*** Pasiūlyta 3 metų pedagogų atlyginimų didinimo programa. Pagal ją nuo šių metų rugsėjo visų pedagogų darbo užmokestis kiltų vidutiniškai 1,5 proc., ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo pedagogų – 6,5 procento. Švietimo ir mokslo ministerija tam turėtų rasti maždaug 5 mln. eurų.

Streikuojantys mokytojai iki šiol reikalavo nuo rugsėjo ne tik pradėti įgyvendinti algų kėlimo programą, bet ir atsisakyti per krizę įvestų vadinamųjų atlyginimų žirklių. Būtent dėl pastarojo reikalavimo iki šiol strigo pedagogų ir Vyriausybės atstovų derybos, nes jam įgyvendinti reikia apie 18 mln. eurų.

Ohoho - net 1,5 proc. ir netgi 6,5 procento!****

O tie 18 mln. eurų - net beveik 0,23 BD, kiekvienam iš BD kastos nuimt, kiekvienam mokytojui pridėt, juk tų ir tų po 50 tūkstančių.

Apie mokytojų algas pagalvokit ir lentelę ties žyma *** pažiūrėkit - visiška asimetrija!

**** Berašant kolega, doc.dr., paskambino ir pranešė, kad jo žmona, priešmokyklinio ugdymo pedagogė, uždirba daugiau negu jis. Nusprendėm, kad būtent jiems, priešmokyklinio ugdymo pedagogams, ir kelia atlyginimus (net 6,5 procento:))) - o kas bus jei jie (jos) streikuos?

Mamos į darbovietes neišeis, namie su vaikeliais liks.

Stos liaudies, skant, ūkis...

Nepasakysi, kad kvailiai toj BD kastoj,
a, doc. dr.?

Betgi vėl - kur doc. dr., dėstytojas universitete, o kur auklėtoja, vaikų daržely...
Na - visiška asimetrija!
Lietuva, Tėvyne mūsų...

Komentarų nėra: