2016-02-26

Ūkanomika

Viešąją erdvę ir švietimo sistemą purtantys pedagogų streikai dar kartą apnuogino esminę problemą. 

Mus ir toliau kamuoja nežinia, kaip ateityje kelsime valstybės ūkio augimą: kaip skatinsime vartojimą, investicijas, įplaukas į biudžetą, ypač kai ES struktūrinių fondų dotacijos tirpsta, investicijos neprasiskverbia, o valstybę gaubia ir išorinio netikrumo, ir karo kurstymo sąlygos?

„Eurostat“ įspėja – po 10 metų Lietuvoje liks mažiau nei 1,9 mln. gyventojų! Apsižvalgykime, kas tuomet dirbs, pirks, mokės mokesčius, ir tokiu būdu išlaikys mokytojus, policininkus, karius ir savęs išlaikyti negalinčius valstybės gyventojus?

Kas tada kurs ir gins Lietuvos valstybę? Vien drąsūs, rizikos nebijantys broliai ir sesės Vakaruose ir Rytuose, radę nišas verslui, uždarbiui ir tokiu būdu paremdami pervedimais savus Lietuvoje? Išgyvenantys pažeminimą ir išsiugdę nepilnavertiškumo jausmą, kad jie sunkiai kelią politinėse džiunglėse besiskinančio elektroninio balsavimo ir dvigubos pilietybės būdais, ne itin reikalingi Lietuvos politiniame gyvenime?

Tad kur mes atsidūrėme po 26-ių Nepriklausomybės metų konkurencinėje globalios rinkos aplinkoje?
Štai kur:

tarp pažado apipilti
iš nieko daromais pinigais ir visą pasaulį veržiančios skolų kilpos.
Synoikos!

O kol kas:
2016-02-25 15:19
93.104.190.46 DEU

4 MATILDA

Man geda vokieciams pasakyti,kiek gaunu pensijos.Jie zino,kad esu mokytoja.Kai pasakau,kad gaunu 300€,jie netiki-negali buti.--Tai gal trumpai dirbot?--40 metu,ir pusantro kruvio,ir net daugiau,--atsakau.Jie labai stebisi,kad Lietuva priklauso ES.

Komentarų nėra: