2016-06-30

Šaudymas į rusą

Štai pagrindiniai du mūsų šaudytojai į rusą:
Didvyriškai kariavo, šauniai triuškino Rytų priešą, tačiau išgirdo treptelėjimą iš Briuselio ir haubicas teko patyliukais pakišti po šluota. Tokį konfūzą informacinio karo su Rusija fronte patyrė maršalė D.Grybauskaitė ir jos gvardija tapusi Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK).

Kad LRTK rankos būtų kuo laisvesnės, prezidentės siūlymu Seimas net pakeitė įstatymus ir leido komisijai be jokių įspėjimų ar ceremonijų, numatytų europinėje teisėje, nurodyti retransliuotojams rusiškas programas perkelti į mokamų kanalų paketus.

Aidint trimitams tai ir buvo padaryta.

Bet LRTK teko atšauti savo sprendimus, nes Europos Komisija (EK) įspėjo Lietuvą, kad tai kertasi su Europos teise ir gali grėsti net bėdomis Europos teisingumo teisme.

Žodžiu, iš Briuselio gavome peiliu į nugarą.

Kita vertus, buvo galima numanyti, kad su visais tais informaciniais karais, kurie, beje, visuomenės apklausos duomenimis, ne itin įdomūs mūsų piliečiams, Europoje prisižaisime.

ačiau ši istorija gali būti tiktai žiedeliai. Juk Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete tebelaukia eilės saugumiečių projektas, siūlantis sodinti į kalėjimą už „dezinformaciją“, esą pavojingą valstybei.

Komiteto nariai, užuot atmetę šią nesąmonę, bijo būti apšaukti rusų agentais ir vis dar stumdo ją iš stalčiaus į stalčių, žada prie projekto grįžti rudenį.

Žiūrėk, iš tos baimės dar ir palaimins, o įkandin nubalsuos ir visas Seimas.

2016-06-30 08:30
84.15.185.107 LTU

6 REMARKSAS

Tai šiuo atveju praktiškai galima gauti 7 metus lagerių net neišeinant iš namų už valstybės politikos kritika. Šiuo atveju valstybė yra keletas asmenų, kurie tai apsprendžia. Vienžo jei esate įtraukti į stebimųjų, kaip politiškai nepatikimų sąrašus (konflikto atveju galimai sušaudytinų) tai jums nebeapsimoka užsiminėti jokia veikla nes tikėtina, kad jums bus kenkiama vienaip ar kitaip. Praktiškai tampate persona non grata iš valndančio buvusio komunistinio isteblišmento pusės. Tai jau nebesvarbu ar tas įtatymas bus realizuotas persekiojamo asmens atžvilgiu ar ne, nes niekas negali paneigti kad taip nebus ir nėravtokios praktikos kad pilietis būtų informuojamas kodėl yra stebimas, kaip priešas, nuo kada iki kada ir už ką. Praktiškai represuojamas nelabai turi teisę žinoti už ką gali būti represuojamas nes tai ne jo reikalas. Tai praktiškai karo lauko tribunolo įstatymas ir nežinia su kuom šiuo metu NATO yra karo stovyje. Taippat reikaluju piniginės kompensacijos už represijas ir visokie pareiškimai "sienos atviros ir galite išvykti" manęs netenkina
Na, o kare kaip kare.

P.S. Apie tai abudu šaudytojai į rusą nešneka, šneka šitaip ir va šitaip.

O Vytauto Didžiojo ordino Didžiojo kryžiaus kavalierius štai ką išdarinėja.

3 komentarai:

Ryšard Maceikianec rašė...

Kęstutis Girnius, politikos apžvalgininkas apie D. Grybauskaitės 2017 09 20 d. kalbą Jungtinių Tautų (JT) Generalinėje Asamblėjoje
Tokia kalba puikiai tiktų spaudos konferencijai namuose, o ne tokiai tarptautinei arenai, kur parodyta, jog Lietuva neturi ko pasiūlyti nauja. „Svarbiausias dalykas, man atrodo, yra ne tiek Rusijos delegacijos reakcija į prezidentės D.Grybauskaitės kalbą ir demaršas, kiek pati kalba, kuri, mano nuomone, buvo labai silpna, pagrįsta prieštaringais ir ne visai aiškiais faktais. D.Grybauskaitė tvirtina, kad rusai taip siekia įbauginti visus, ir teigia, esą reikia nepasiduoti tai baimei, atitinkamai laikytis. Tačiau juk ne Rusija, o būtent Lietuva visą laiką kalbėjo apie tų manevrų pavojų ir labiausiai pasistengė, kad jie būtų taip išreklamuoti. Pavyzdžiui, kai kurie Suomijos politikai jau anksčiau perspėjo, jog taip tik patys kuo puikiausiai tarnaujame Maskvai. Tačiau svarbiausia, kad šia kalba prezidentė vėl pademonstravo, jog Lietuva yra vieno klausimo šalis.

Zenonas rašė...

Yra ŠP nusenęs testamentas - kuris reikalauja pažodinio vykdymo. Ir yra Kristaus - ten viską reikia mokėti skaityti tarp eilučių. Du prieštaraujantys ar "diametriškai" priešingi mąstymo stiliai. Taigi, eilutėse - Rusija didžiausias priešas, ir ant jo kuo daugiau šunys los, tuo jos karavanas labiau bijos. Šuo lodamas drąsina save.
Bet Britai jau kuria dokumentinius filmus (kaip prasidėjo trečias pasaulinis karas), kur tarp eilučių atskleidžia tiesą. Kad Britai ir patys įbauginti, bando daryti Rusijai nuolaidas, kai tuo tarpu JAV generolai tik ir provokuoja situacijas, kaip greičiau išbandyti savo atominę jėgą realiomis sąlygomis, ir nesiskaito su interesais, (bandymu išvengti at. karo) priefrontės valstybių (at. karo eigoje net britai - ne tik Lietuva ar Estija) tokie patys nukentėjeliai. Na aišku, JAV geriečiai, taikosi tik į gynybines sistemas, o rusai į Londoną. O už Atlanto ramu ir giedra - ko nepažaidus, neišmeginus jėgų? Kai Lietuviai tai supras, vers Nakui (Audriui) tokią valdžią (jei dar visai nesuzombėjo).

Zenonas rašė...

Paaiškinimas: ŠP - Švoj Parenj - t.y. savieji. Terminas pasiūlytas profesoriaus J.Rubiko (tegu jam lengva žemelė...).