2016-07-26

78% vaikų socialiai rizikuoja


39 iš 50 = 78%

2016-07-25
Pirmadienis, liepos 25 d. (Vilnius). Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė antradienį, liepos 26 d., 11 val. lankysis Ukmergės rajone, Tulpiakiemio kaime, kur domėsis socialinės atskirties problemomis bei aptars, kokių priemonių reikia imtis, siekiant mažinti socialinės rizikos šeimų skaičių ir užtikrinti jose augančių vaikų saugumą. Šalies vadovė gavo laišką iš Tulpiakiemyje neseniai įsikūrusio vaikų dienos centro, prašantį kartu su kampanijos ,,Už saugią Lietuvą“ ambasadoriais padėti šiame kaime gyvenantiems vaikams.
Siesikų seniūnija, kurioje yra Tulpiakiemio kaimas, išsiskiria kaip itin sudėtinga seniūnija Ukmergės rajone. Dėl didelės socialinės rizikos šeimų koncentracijos pats kaimas yra tapęs socialiniu skauduliu. Iš 50 kaime gyvenančių vaikų net 39 auga socialinės rizikos šeimose. Daug Tulpiakiemio gyventojų kenčia nuo priklausomybių.
Aktyvios bendruomenės iniciatyva nuo balandžio kaime įkurtas dienos centras, kur vaikai gali leisti laisvalaikį, gauti maitinimą. Per tris mėnesius nuveikta daug, tačiau bendruomenei trūksta psichologų pagalbos, mokymų ir žinių, kaip dirbti su vaikais, kaip efektyviai padėti nuo priklausomybių kenčiantiems jų motinoms ir tėvams.
Prezidentė socialinį saugumą yra įvardijusi vienu svarbiausių valstybės prioritetų.
Susitikime Tulpiakiemyje dalyvausiantys Ukmergės rajono savivaldybės, nevyriausybinių organizacijų, socialiniai darbuotojai, psichologai, verslininkai, kampanijos „Už saugią Lietuvą“ ambasadoriai Gabrielius Liaudanskas – Svaras, Daiva Žeimytė, broliai Algirdas ir Remigijus Gataveckai aptars, kaip bendromis pastangomis efektyviai spręsti opiausias socialines problemas.
78% vaikų.

Ar ne per daug?

Ne simptomus reikia gydyt, o priežastis šalint.


Komentarų nėra: