2016-12-20

Sarajevas Ankaroje neįvyko

I-sis Pasaulinis karas kilo po to, kai Sarajeve Naujasis Principas 
nušovė 
Senąjį Principą.

Ankaroje vakar tai neįvyko:

Reaguodamas į šį diplomatinį pasaulį sukrėtusį įvykį, V.Putinas nurodė sustiprinti saugumą visame pasaulyje esančiose Rusijos ambasadose, rašo „The Independent“ ir BBC.

Pasak Rusijos prezidento, šaltakraujis A.Karlovo nužudymas ne tik buvo įvykdytas siekiant pakenkti ryšiams tarp Maskvos ir Ankaros, bet taip pat ir nuversti nuo bėgių mėginimus surasti sprendimą Sirijos krizei.

Mat antradienį Maskvoje vyksta susitikimas tarp Rusijos, Turkijos ir Irano užsienio reikalų ministrų, kurio tikslas yra tartis, kaip užbaigti šeštus metus besitęsiantį pilietinį karą Sirijoje.

Šis susitikimas dėl A.Karlovo nužudymo atšauktas nebuvo*.

„Buvo įvykdytas nusikaltimas ir tai be menkiausios abejonės buvo provokacija, kurios tikslas buvo sugadinti Rusijos ir Turkijos santykių normalizavimą bei Sirijos taikos procesą, kurį aktyviai į priekį stumia Rusija, Turkija, Iranas ir kitos šalys. Tegali būti vienas atsakas: kovos prieš terorizmą sustiprinimas. Banditai tikrai pajus, kad tai įvyko“, – kalbėjo V.Putinas.

Turkijos prezidentas R.T.Erdoganas išsakė panašią nuomonę į V.Putino dėl A.Karlovo nužudymo: „Tai provokacija, kuri turėjo padaryti žalą Turkijos ir Rusijos santykių atgaivinimui, bet abiejų šalių administracijos yra pasiryžusios šiai provokacijai nepasiduoti.“

Ta pačia proga.

* Regis, Maskvoje vyksta kai kas panašaus:


Komentarų nėra: