2017-05-09

Mus išgelbės slapta

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis trečiadienį Seime šaukia slaptą valdybos posėdį. Į Seimą kviečiasi Valstybės saugumo departamento direktorių Darių Jauniškį ir Specialiųjų tyrimų tarnybos direktorių Saulių Urbanavičių. Seimo pirmininko atstovė tvirtino, kad pirmą kartą vyksta toks susitikimas Seimo valdyboje.

„VSD pristatys grėsmių vertinimą. Grėsmės susijusios su verslo grupių įtaka Lietuvos politinei sistemai. STT supažindins su korupcijos situacija. Taip pat bus pristatyti su Lietuvos saugumo interesais nederančių investicijų, neskaidraus lobizmo atvejai, jų daroma žala, nepotizmo ir visokie kiti dalykai, susiję su korupcija.

Bus pristatytos ir šių institucijų teisėkūros iniciatyvos, kuriomis bus siekiama stiprinti kovą su korupcija. Pirmą kartą vyksta toks susitikimas Seimo valdyboje“, – pažymėjo Seimo pirmininko patarėja Dalia Vencevičienė.

Pašnekovė aiškino, kad Seimo pirmininkas numatė sustabdyti korupciją. „Seimo pirmininko interesas yra valdyti korupciją, nes jūs žinote, kiek dėl korupcijos yra šešėlyje valstybės lėšų ir to paties verslo lėšų. Norisi suvaldyti šiuos procesus, ir Seimo pirmininkas imasi iniciatyvos tai spręsti.

Su Seimo valdyba daromas posėdis, kad būtų pristatyta problema, kad Seimo valdybos nariai taip pat susipažintų su situacija šalyje ir kad Seimas šiuo klausimu aktyviai dirbtų, būtų priimamos teisėkūros iniciatyvos, kad būtų pažabota korupcija šalyje“, – teigė pašnekovė.
Pradėjus domėtis trečiadienio susitikimu, Seimo pirmininko atstovai skubiai išplatino trumpą pranešimą.

Valdybos ir VSD bei STT vadų susitikimas ir posėdis bus uždaras. Kokiame kabinete bus susitikimas, neskelbiama.














Komentarų nėra: