2017-05-24

Politiko paaiškinimas


Tai
tikrai
geriam
ar
mus 
šmeižia?
– Pone Zuokai, negi jūs tikite, kad kažkas taiso statistiką?

– (A.Zuokas) Apie statistiką yra geras pasakymas: „Kas yra statistika? Tai yra tamsioje gatvėje naktį šviečiantis žibintas girtam praeiviui, einančiam pro šalį, pasilaikyti“. Labai sudėtingas paaiškinimas, bet jis atsako: kaip nori, taip vartyk. Be to, ten naudojamos tam tikros apklausos, jas gali išversti kaip nori. Jei jas teiki kaip oficiali šalis, tada kyla klausimas.

– Kodėl, kalbant apie alkoholio draudimus ir siūlymus, remiamasi PSO statistika, o ne oficialiais šalies duomenimis?

– (A.Zuokas) Todėl, kad, matyt, yra naudingiau dabar vykdomai politikai. Kita vertus, tai rodo bandymą prisidengti rimtai neanalizuojant situacijos. Aš žinau, kas yra alkoholizmas. Mano tėvelis miręs nuo to, mano mama turi problemą, vienas brolis miręs nuo to, kitą brolį kartas nuo karto tenka pastatyti ant kojų. Aš žinau, ką tai reiškia. Šiandien pagrindinė priežastis, su kuo bando kovoti dabartinės politinės iniciatyvos, nieko bendro su tuo neturi. Jie maišo priežastį ir pasekmę. Mano tėvas pradėjo gerti, nes jo, kaip vyro, orumas buvo pažeistas. Jis turėjo aprūpinti šeimą, 3 vaikai, kur gyventi? Sudėtinga. Kai vyro orumą pažemini, kad jis negali išlaikyti savo šeimos, kai stogo virš galvos šeimai negali sutvarkyti, jis eina gerti. Šiandien visos socialinės problemos Lietuvoje – didžiausias nedarbas, mažiausi atlyginimai ir pensijos Europoje. Pirmiausia valdžia turi pasakyti, kad jie padarė ar nepadarė beveik nieko, kad žmogus nebandytų ieškoti išeities, kai jo orumas pažeistas, alkoholio stiklelyje. Valdžia turi prisiimti atsakomybę ir nekaltinti kitų.
Valdžia...
Valdžia?
Kodėl politikas 
teisybę pasako
tik politikos užribyje?
Kodėl ir ten, užribyje, įvardija tik gėrimo priežastį, bet neįvardija tos įvardintos priežasties, kuri pati irgi yra pasekmė*, priežasties?
EuroKongas ...
Synoikos!
* Visiškai Slaptai.

Artūro Zuoko tėvo, kaip vyro, orumas juk sovietmečiu buvo pažeistas.

O iš tikrųjų istorija
žymiai
senesnė...

Komentarų nėra: