2017-06-13

Švietimo sistemos supurtymas

2016 m. A. Landsbergienė buvo išrinkta Lietuvos metų moterimi už „šalies švietimo sistemos supurtymą“.[2]

Austėja įsteigė 17 darželių, 3 mokyklas, mokytojų akademiją ir įkvėpė daug jaunų kūrybingų žmonių rinktis mokytojo kelią. Šiemet A.Landsbergienė laimėjo Kolumbijos universiteto Klingensteno centro stipendiją ir buvo įvertinta kaip viena iš 20 pasaulio švietimo lyderių ir geriausių kaitos vadovų. 

Smagiai nuskambėjo pačios Metų moters klausimas sau. „O ką aš galiu pasakyti kaip moteris? Pats svarbiausias profesinis sprendimas – sutuoktinio pasirinkimas. Partnerystėje* viskas įmanoma“, – įsitikinusi Austėja.
Niekas ir neginčija, kad moters profesijai (!!!) tai svarbu:

juk dar tada, mokykliniais laikais, Austėja ne Čijauskaitė
o jau Landsbergienė baigė Vilniaus Salomėjos Nėries gimnaziją.
Nors, paskaičiavę Patarėjo ir Švietimo sistemos supurtytojos metus svarbiausio jos  profesinio sprendimo darymo metu, pamatysim, 
kad būta atvirkščiai.

Kodėl Švietimo sistemos nesupurto žinia, kad jau antrus metus matematikos mokytojais mokytis teįstoja vos keli studentai visoje Lietuvoje (nepaisant to, kad Austėja Landsbergienė įkvėpė daug jaunų kūrybingų žmonių rinktis mokytojo kelią), o Suomijoje šiandien atsiranda net 20 norinčių būti mokytojais kiekvienai studijų vietai.

Kodėl Švietimo sistemos nesupurto žinia,kurią išgirdau prieš metus Matematikos dieną vienoje Laisvos Lietuvos gimnazijų: 30% (jau už)pernykščių tos gimnazijos abiturientų neatsiėmė atestatų?

Kodėl jos nesupurto žinia, kad Laisvoj Lietuvoj purtomi Aukso medaliu baugusieji mokyklas?

*
pártneris, -ė smob. (1) TrpŽ
1. žaidimo, lošimo bendrininkas, dalyvis.
2. draugas, bendrininkas, kompanionas: Derybų partneriai pasiekė visišką susitarimą rš.

Tame didžiajame Lietuvių Kalbos Žodyne šis vienintelis žodis prasidedantis partner- tėra

Komentarų nėra: