2017-09-15

Geras IPO & Blogas ICO

Senas "fintas", kaip su "blogu" ir "geru" bankais.
Tam tikroje augimo būsenoje daugelis privačių kompanijų ryžtasi išeiti į atvirą rinką ir investuotojams pasiūlo įsigyti jų akcijų. Vertybinių popierių pardavimas vyksta per pirminį viešąjį akcijų siūlymą, kitaip – IPO (Initial Public Offering).

Parduodami korporacijos vertybinius popierius, verslininkai gauna lėšų plėtrai.

 Pavyzdžiui, kinų internetinės prekybos milžinė „Alibaba“ 2014 m. per IPO gavo 25 mlrd. JAV dolerių.

Taigi, IPO yra geras.

Blogas ICO:
Agresyvus kriptotechnologijų skverbimasis keičia padėtį rinkoje. Populiariu būdu privilioti investuotojų tampa ICO. Iš esmės tai IPO analogas, tačiau čia naudojami šifruoti pinigai. Ir pirkėjas įsigyja ne kompanijos akcijų, o tam tikrus priedus, kurie būtų atseikėjami ateityje realizavus konkretų projektą.

Dar vienas dėmesį patraukęs projektas – „Eros“, kitaip vadinamas prostitutėms skirtu „Uber“. „Eros“ veikia analogiškai kaip ir pervežimų paslauga: tinklapyje moterys registruoja savo atvaizdus, o klientai renkasi, kuri patraukliausia. Atlygis mokamas kriptovaliuta.

„Eros“ įkūrėjai žada revoliuciją eskorto paslaugų srityje: tiesiogį, anoniminį ir informacijos prasme saugų kontaktą tarp pardavėjos ir vartotojo. Įsigyti ERS žetoną galima už bitkoinus ir „Ether“ valiutą.

Kriptobordelio akcininkai naudojasi privilegijomis.

Pirma, jiems žadami 2 proc. nuo būsimo pelno, antra – 25 proc. nuolaidą prostitučių paslaugoms.

Aišku?

Komentarų nėra: