2017-09-10

Karinių pajėgų vadas - ne kariškis

Lietuvoje sulaikytas Rusijos pasienietis buvo girtas ir apsirenges kaip vienas iš "žaliųjų žmogeliukų".
Lietuvos teritorijoje sulaikytas Rusijos pasienietis. Jis perplaukė Šešupę ir išlipo Lietuvos krante. Užsienietis pareigūnas buvo girtas (:))) ir tikino, kad pasiklydo.

Lentelė Rusijos pasienietį sulaikė Rociškių užkardos pareigūnai. Sienos pažeidėjas įkliuvo tarp Jurbarko ir Šakių esančiame Žiūrių kaime. Kaip pavyko aptikti pažeidėją, pasieniečiai neatskleidžia.

„Mes patruliuodami pastebėjome ir sulaikėme. Tiesiog pažeidimas buvo užfiksuotas ir asmuo sulaikytas“, – sako Renatas Požėla, Valstybės sienos apsaugos tarnybos vadas.

Pasieniečių vadas teigia, kad rusas buvo neginkluotas, bet apsirengęs kaip „žalieji žmogeliukai“ iš Rusijos specialių pajėgų, okupavusių Krymą.

Rusijos pasienieniečiai yra federalinės saugumo tarnybos – FSB - pareigūnai. Jai pavaldžios buvusios KGB struktūros. Premjeras Saulius Skvernelis išsisuko nuo atsakymo, ar Rusijos saugumiečio išsilaipinimas Lietuvos teritorijoje - galėtų būti laikomas tos šalies specialiųjų tarnybų provokacija.

Ketvirtadienį prie Lietuvos sienos Rusija rengia milžiniško masto karines pratybas „Zapad“. Jose dalyvaus tūkstančiai Rusijos ir Baltarusijos karių. Dėl to Lietuvos pasienyje laukiama incidentų ir provokacijų.

Prisiminkim 1940-uosius:

Prasidėjo raudonarmiečių „pagrobimų“ istorijos. V. Molotovas apkaltino Lietuvą provokacijomis esą Lietuva grobia sovietų karius (Nosovą ir Šmavgonecą)

Iš principo ištrimitavom visam pasauliui apie galimą karinę invaziją į mūsų valstybę ir keista, kad tuo metu, kai ta grėsmė labiausiai padidėja, vyriausias karinių pajėgų vadas
nusprendžia išvažiuoti iš valstybės ir ne kur nors netoli, bet už jūrų marių, tai daugiau negu keista.

Kiek man žinoma, būtent kariškiams duotas įsakymas neišvykti iš Lietuvos teritorijos. Jie yra tokioj parengty, kad jeigu kas, per trumpiausią laiką galėtų imti ginklą į rankas ir ginti savo valstybę“, – sakė Seimo narys Povilas Urbšys.
Na, mūsų Vyriausiojo Karinių Pajėgų Vadės kariškiams duotas įsakymas neišvykti iš Lietuvos, taip išeina, neliečia...

Bohemiečiai nebijo iš savo vadų
pasišaipyt.


Komentarų nėra: