2017-09-30

Lietuva už grotų

Anokia čia naujiena: Lietuva turi daugiausiai kalinių*
EuroKonge.
 O tokiai už grotų sėdinčiai Lietuvai net kiaušinius deda ne laisvai vaiščiojančios, bet irgi už grotų laikomos vištos:

Seniai sklido kalbos, kad dideliuose pasaulio fabrikuose viskas itin paprasta – viena produkcija gaminama trečiosioms šalims, tokioms kaip Lietuva, o kita produkcija – visoms kitoms.

Visi įtarėme, kad pigiau ir ženkliai sveikiau nusipirkus pigų bilietą nuskristi savaitgaliui į lietuvaičių išsvajotą Angliją, ten nusipirkti drabužių, kosmetikos, kvepalų. Atrodytų, identiškų gaminių kokybė ir kaina ten oi kaip skiriasi...

Pasitepus tos pačios firmos kremuku iš Jungtinės Karalystės veidukas glotnus it kūdikio užpakaliukas, o štai Lietuvoje už tokį patį sumokėjus daug daugiau euriukų ir surizikavus jį tepti ant veido, teks skubiai skuosti pas dermatologus ir ilgai bei skausmingai gydytis.

Manote, perdedu? Ne, štai, pateiksiu akivaizdžių pavyzdžių, bet gal šį kartą ne kremo, o maisto produkto – daugelio taip labai pamėgto ir dievinamo majonezo.

Pažvelgus į sudėtį aišku, kad užsienio rinkai siūlomas majonezas yra riebesnis, daugiau kiaušinių, o ir tie patys laisvėje bėgiojančių vištų kiaušiniai, nėra dažiklio karoteno.

Na, akivaizdžiau nebūna, esame trečiojo pasaulio šalis, kad ir ką valdininkėliai rėkaliotų, arba kokybiškų prekių bei produktų patys atsivešime iš labiau pažengusių šalių, arba susitaikysime, jog pasaulis mus mato tokius, kokius mato – nevertus nė kokybiškesnio ar skanesnio kąsnio.


22 Majonezas                                                                     2017-09-30 22:33 85.206.190.21  LTU

p.s. Beje, gal Hellmann's sudėtis ir prastesnė, nei Hellmanns sudėtis Anglijoje (pas juos laisvai laikomų vištų kiaušiniai, pas mus ant kraiko laikomų). Bet jūs pažiūrėkite į lietuviškų majonezų sudėtį. Ten aplamai kiaušinių net nerasta, ten kiaušinių milteliai, gaminti, savaime suprantama, iš narvuose kankinamų vištų kiaušinių. Taip pat saldikliai, palmių aliejus ir t.t. Tad, mėgėjams moralizuoti ir mokinti, bei siūlantiems tiesiog atsisakyti užsienio gamintojų produkcijos ir pereiti prie vietinių gamintojų - ką siūlote kaip alternatyvą Hellmann's? Panašaus skonio, geresnės sudėties ir panašiai kainuojančią.

Tas 14-tas straipsnis...

Kas jį skaito?

Badavimo akcijos
 
"Už teisingumą Lietuvoje"
dalyvius paryčiais, slapta, blokavusi jų mobiliuosius telefonus, į savo būstinę  

Visoriuose išvežė žmogaus teises
turinti ginti rinktinė „Vytis",
išvežė sykiu su Lietuvos žmogaus teisių stebėtojų sąjungos vadovu Donatu Šulcu,
šitos badavimo akcijos inciatoriumi.

Šmaikštu?
Šmaikštu.
Vadinasi, "prikarksėjau".

Dar šmaikščiau tai, kad toji Lietuvos Respublikos piliečių mobilųjį ryšį (tuo pačiu metu „gindama jų Žmogaus teises") blokuojanti „Vytis" badautojų "Už teisingumą Lietuvoje" turimuose dokumentuose nefigūruoja - "pirmuosius patepimus" jiems surašė 3-iajame Vilniaus policijos komisariate.

Va, dabar - kinas.





Komentarų nėra: