2018-01-27

Blockchain & Blockchain

Čia - Gėris?
O Čia - Blogis?


Kai kas labai stengiasi blockchain'us atsieti, „atkabinti" nuo bitkoinų ir kitų virtualiųjų valiutų.

KODĖL?

Sykiais ne todėl?

Žr.:

Iki 2140 m. visuotinas galutinis šių pinigų kiekis pasieks 21 mln. bitkoinų, ir nustos
augęs.

Bankų gi (palūkaninių pinigų meistrų gamintų ir gaminamų, dabar jau - iš nieko, lygiai kaip „kriptovaliutomis" vadinamų) pinigų kiekis dėl palūkaninės sistemos esmės 
auga eksponentiškai.
Ar buvo anksčiau, iki "bitkoinų eros", tokie apribojimai bankuose, kad ne tik NEBEGERŲ GRYNŲJŲ, bet ir negrynųjų eurų pervedimų, netgi Vokietijoje, netgi vyro žmonai, kiekiai ribojami?

Nebuvo.

Ar ne todėl?

Didieji bankai nori sugriauti bitkoiną kol jis dar nesugriovė jų pačių.

Bitkoinai, "žmonių (liaudies) valiuta", turi pakankamą potencialą tapti naująja valiuta, nekontroliuojama didžiųjų vyriausybių ir didžiųjų bankų.

Šitaip rašo Forbes.com:

SEP 14, 2017
Why Big Banks Attacked Bitcoin

Big Banks want to destroy Bitcoin before it destroys them.

Bitcoin, the “people’s currency,” has the potential to become a new currency, free of the control of big governments and big banks.

That’s why they both want to limit this potential. Each one in their own way. Big governments by stepping up regulations of Initial Coin Offerings (ICOs) and by shutting down cryptocurrency exchanges, as the Chinese government has announced recently, crushing cryptocurrencies.


Bankai sumažino pinigų kiekį*, besistengdami kovoti su bitkoinų kurso augimu, a?

Ar neprisiprašys jie spartesnio senųjų valiutų atsikratymo?

Kodėl matematikai tyli, nesako savojo žodžio apie " blockchain technologiją"?

Bailiai?

* O be pinigų - kas to nežino? - gyvent sunku!

Ypač tiem, kas neigiamom palūkanom paskolų (BE KURIŲ PALŪKANINIŲ PINIGŲ EKONOMIKA NEFUNKCIONUOJA/NEVEIKIA) negauna.

Kai PINIGŲ KIEKIS FIKSUOTAS - palūkanos netenka prasmės.


4 komentarai:

Zenonas rašė...

Vis dar tiki, kad gėris - ribotame kiekyje? Nežiūrint, kad blogis transakcijų lėtume?
Tiesa, bankai stengiasi sugriauti ne Bitcoiną (kas nėra klabai blogai) bet visą kriptovaliutų įdėją (kas yra labai blogai, bet nebeįmanoma be korumpuotų politgalvių pagalbos). Bet Bitcoinui į pagalbą ateina Lightening (žaibavimas arba amalas). Tai padaro transakcijas pigiomis ir žaibiškomis. Tik reikia sukurti finansinio(?) pasitikėjimo grupes. Nu ir netiesa, kad bankinė sistema stengiasi apsisaugoti nuo žlugimo. Gal jie taip galvoja ("šitiek galime pinigų užplūdint į pasaulį"). Bet popierinių-palūkinių bankų įdėja, mano nuomone - jau dabar žlugusi. Vos tik paleis pinigus į pasaulį - dar labioau infliaciją sukels - visi puls gelbėtis kriptovaliutomis - teisėtai ar neteisėtai: kai gresia finansinė mirtis - viskas pasidaro leistina. Tik bitcoinas - netikusi matematinė , t.y. - negyva, ribota idėja. Gera tik pati blockchain ir decentralizavimo P2P idėja. Vertės gigantiški svyravimai - ekonomikai netinka, o tik spekuliacijai. Nes šituo būdu vertė užauga spekuliacijoje neproporcingai didesnė, nei realioje ekonomikoje, gamyboje. Kam tada gaminti? Ir vertė kyla žymesne dalimi dėl investuotojų persimetimo nuo dolerių, akcijų, o ne dėl riboto 21 mln.

Eugenijus Paliokas rašė...

Forbes: Big Banks want to destroy Bitcoin before it destroys them.

Zenonas rašė...

Dar truputėlį (eu)genijų pastangų ir bankinė sistema bus akivaizdžiai žlugusi:
https://alternativeto.net/software/bitcoin/

Anonymous rašė...

aš šiandien labai jaudinuosi. Mačiau komentarus iš žmonių, kurie jau buvo gavę paskolą iš LAPO M-F, todėl nusprendžiau kreiptis remdamasis populiariomis rekomendacijomis ir tik prieš kelias valandas savo sąskaitoje patvirtinau bendrą 10 500 eurų sumą. Tai tikrai puiki žinia ir patariu visiems, kuriems reikia tikros paskolos, kreiptis elektroniniu paštu: lapofunding960@gmail.com
„Whatsapp“ +447883183014