2018-01-21

Disidentai, Dabar - Marginalai

Opozicija ir pasipriešinimas tarybinei valdžiai LTSR sustiprėjo 1987 m. į Lietuvą iš įkalinimo ir tremties vietų grįžus neginkluotojo pasipriešinimo organizacijų vadovams. Pagrindiniai mitingo organizatoriai – Lietuvos laisvės lygos aktyvistai Antanas Terleckas ir Vytautas Bogušis, disidentas Petras Cidzikas, katalikiškojo pogrindžio dalyviai, vadovaujami Nijolės Sadūnaitės. Mitingo idėją palaikė ir informacijos sklaidos priemonėmis parėmė Vakarų radijo stotys.

Rugpjūčio 25 d. mitingo organizatoriai N. Sadūnaitė, A. Terleckas, V. Bogušis ir P. Cidzikas parašė viešą laišką TSKP generaliniam sekretoriui Michailui Gorbačiovui išreikšdami džiaugsmą, jog nepaisant neadekvataus mitingo vaizdavimo žiniasklaidoje ir daromo spaudimo organizatoriams ir jų šeimos nariams, mitingas nebuvo nuslopintas. Vis tik mitingo organizatoriai ir dalyviai patyrė persekiojimą bei grasinimą susidorojimu.[1] 

Kunigui Robertui Grigui į mišką nusivežę KGB smogikai liepė išsikasti duobę, o dabartinis Seimo narys Petras Gražulis metams buvo įkalintas.

Jie buvo vadinami disidentais*, nes priešinosi tuometei sovietine dabar vadinamai valdžiai.

Tą patį daro ir dabar.

KAS JIE DABAR?

MARGINALAI...

O kas esam mes, a, Mieli Tautiečiai?


Disidentai prievarta gydyti psichiatrijos** ligoninėse (Petras Grigorenko, V. Bukovskis ir kt.).

** :)))***

*** 2018-tieji...


Komentarų nėra: