2018-02-20

Signatarai Ir Kiti 2018 02 19



Paklausykim, įdomu.

Paklausykim ir Gedimino Vagnoriaus, mažai galinčio, bet drįstančio Lietuvos Laisvės premijos laureatę disidentę Nijolę Sadūnaitę mokyti „mažiau kalbėt" - priminsiu šitam „meškos"* išradėjui jo paties, Lietuvos Premjero, pliurpimą anuomet per TV:

- Neikit atsiimt (rubliniais vėliau pavadintų) indėlių į taupomąsias kasas (jos vėliau pavirto Taupomuoju Banku, kurį pardavė(m??) Hansabank, kuris gi Lietuvai pavirtus Swedbanlandija „atsivardijo" Swedbank'u): pinigų yra, nėra tik piniginių ženklų.

Kur prapuolė tie ženklai,
Gediminai Vagnoriau?

Priminsiu, kad tie „rubliniai tada neatsiimti indėliai" baigti grąžinti (tiems, kas išgyveno sparčiausiai pasaulyje sykiu su Puerto Riko ir Latvija nykstančioje Lietuvoje ir atėjo jų atsiimti) tik 2011-jų metų pabaigoje, t.y. , prieš 6 metus.

Mūsų visų sąskaita grąžinti.

„Meška" tuomsyk buvo stambiausias Lietuvos bankopopierėlis/banknotas/bankopažadas, kai Gedimino Vagnoriaus premjeravimo laikais įvedė šitas „vagnorkes",
„meška", t.y., 500 „vagnorkių" pakeitė 500 rublių; mano gi, Lietuvos Mokslų Akademijos Matematikos ir informatikos instituto mokslinio bendradarbio mėnesio atlyginimas nesiekė 300 rublių „į rankas".

Pusė „meškos".

Solidu, tiesa?

Lygiai tas pats panašių (ar tik ne žulikėlių**?) dabartinis „išradimas" - inteligentams (kvailiams) algas skaičiuoti ne BD (Baziniais Dydžiais = 132.5 €), kaip teisėjams ir prokurorams,  ir ne MMA (Minimaliais mėnesiniais atlyginimais = 400 €), bet BMA (Bazinėm*** Mėnesinėm Algom), katra šiandien lygi net ... 35.5  .

Kokia išmintis!

BD gali dauginti iš kiek patinka (BMA - irgi, betgi šitiem durneliam BMA < BD, o ir skaičiuojamos algos atskirai, t.y., daugikliai kitoniški), o tiem „runkeliam" - kur MMA tenkinasi - jokios daugybos:  1*MMA = MMA, ir baigta - anys gi „runkeliai"/šunauja:))

** Na žinoma, kad nevartotina:

Žulikas – nevartotina svetimybė, vartotini žodžiai: 1. vagišius**** (vagišė); sukčius (suktėsukčiuvienė)
*** 
bãzinis-ė adj. (1)
1. DŽ pagrindinis, sudarantis pamatą.
2. susijęs su ekonomine visuomenės santvarka: Bãzinio pobūdžio visuomeniniai reiškiniai DŽ.
**** Anų laikų liaudies išminties purslai: „vag i da nuor":)*****
***** Dievaž, ko aš prie šito, ne, ne ano, Gedimino pristojau?

Bibliografija

Valstybės kūrimas – misija neįmanoma. – Vilnius: Lietuvos tarptautinių politinių ir ekonominių santykių institutas, 2010. – 132 p.: iliustr. – ISBN 978-609-95197-0-8
Lietuvos tarptautinių politinių ir ekonominių santykių institute Vasario 16-sios 100-mečio išvakarėse...

Komentarų nėra: