2018-03-22

Reikia pinigų? Pinigų yra!


Buvo toks banko „Sekundė"
šūkis.

Pasiskaitę šį „Manheteno ryto"
straipsnį gal viso pasaulio Aukso karštligės herojai ims grūstis į čempioniškai ES mastu pergrūstus Lietuvos kalėjimus?
Neveikianti dvokianti kanalizacija, išdaužti langai, šaltis, drėgmė, apsilupusios sienos, surūdijusios lovos – neapsikentę tokių gyvenimo sąlygų įkalintieji prisiteisia tūkstantines sumas. Valstybė jas moka, bet naujų kalinimo įstaigų nestato.

„Tualetas – pilna išmatų duobė, kvapas baisus, nes kanalizacija sugedusi. Sienos – nubyrėjusiu tinku, o langai – be stiklų, tiktai su grotomis. Ant vieno lango dar laikėsi šukė, kuri, kai prižiūrėtojas atidarė duris, nukrito ant manęs.

Per grindis nutiestas kanalizacijos vamzdis, kuris nuolat ūžė, prie to lango, kuris be stiklo, gatvėje pririšdavo alkaną šunį. Jis kaukdavo visą naktį, o aplink narkomanai daužė kamerų duris ir rėkė.

Dėl šalčio miegoti neįmanoma. Laimė, kad buvo mažas vandens šildytuvas, tai prisileisdavau į kibirą vandens, pakišdavau po lova, kad nors truputį sušiltų čiužinys. O lova surūdijusi, tad nuo garų ant žemės prikrito rūdžių“, – taip gyvenimą Šiaulių tardymo izoliatoriuje prisiminė Visagino merė Dalia Štraupaitė.

Kaliniams byra milijonai

Nuo šios politikės kalinimo praėjo daugiau kaip treji metai, suimtųjų gyvenimo sąlygos mažai pasikeitė, tačiau už grotų atsidūrę asmenys tapo gudresni – jie skundais užvertė Lietuvos teismus ir už patirtas kančias prisiteisė įspūdingas sumas.

Suimtųjų ir nuteistųjų, kurie skundžiasi teismams netinkamomis gyvenimo sąlygomis, kasmet vis daugėja. Jiems priteisiamos sumos taip pat auga.

Vien per trejus pastaruosius metus šalies administraciniai teismai išnagrinėjo 3210 nuteistųjų ir suimtųjų skundų ir jiems iš valstybės priteisė 3 mln. 244 tūkst. eurų.

Laisvėj dar esantys kažkodėl nebando iš šitokios

valstybės prisiteisti sau po
tūkstantį-kitą,
bet bėga
 iš jos.

Mat, pinigų iš tikrųjų yra ten, kur juos nepadirbinėja:)))



Komentarų nėra: