2018-07-03

Kauno Fortai

Kaip?
Įspūdinga?

Marvelous?
Galima pamanyti, kad Rusijos imperijos siena per Kauną ėjo...
O Vandens Kelias/Gintaro Kelias - ėjo.
Kur tas New Kaunas?

Gyvenvietė Neries ir Nemuno santakoje buvo įkurta vėliausiai X a. Manoma, kad Kaunas minimas 1030 m. arabų aprašymuose. 1140 m. arabų geografas al Idrisijus šiose vietose mini Qaynu arba Qanys gyvenvietę, kuri galėjo būti dabartinio Kauno vietoje. Santakos gyvenvietės teritorijoje XIV a. viduryje buvo pastatyta mūrinė Kauno pilisKryžiuočių heroldo Vygando Marburgiečio kronikoje Kauno gyvenvietė pirmą kartą paminėta 1361 m. Miestui 1408m. suteikus Magdeburgo teises ir įkūrus jame Hanzos kontorą, sparčiai plėtojosi prekyba ir amatai. XV a. pradžioje tai buvo vokiečių pirklių miestas, o XVI a. pabaigoje Kaunas tapo vienu iš geriausiai suformuotų LDK miestų. 1539 m. jis pavaizduotas Olaus Magnuso sudarytame žemėlapyje „Carta Marina“.

Carta Marina (lot. Jūros žemėlapis....


4 komentarai:

Dario Budrio rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Dario Budrio rašė...

https://m.youtube.com/watch?v=tIyDSseuyqA&time_continue=204

Dabar vandens-$ilko kelias per prizmę-rusai puola , kad virtuali valiuta blokčeino, sunaikintu belikusį kolektyvo RaMoVĘ. Svetimi adeptai su keleta pilietybių pavizdys melo, sėto(SEtAs) vietiniam doroti , kurie juom susinaikinę ir ganosi mozohistiškai, ko negalėjo sau leisti tikri Žmonijos vedliai.

Zenonas rašė...

Kauno vardo kilmė - gynybinė-karinė. Kaip ir karo dievas Kovas. Kaunus - nartus - smarkus (sunkiai suvaldomas - apie žirgą).

Dario Budrio rašė...

https://m.youtube.com/watch?v=IeJ_3JsMKk4