2018-09-07

Nusikalstamas susivienijimas „Už tiesą teisėtvarkoje"?


O ką gi dar gali
pagalvoti?
Tiesa, paveikslėlis -
neblogas:)


„UŽ TIESĄ TEISĖTVARKOJE“

Kviečiame telktis visus, nukentėjusius nuo valdžios ir teisėsaugos.

Kviečiame žmogaus teisių gynimo organizacijas, teisės specialistus, visus, neabejingus Lietuvai ir jos Visuomenei.

Kviečiame telktis ir būti drauge, bet nebūti mūsų pavaldiniais.

Mums, Lietuvos Visuomenei, REIKIA NE VADO, O SUSITELKIMO IR SAMBŪRIO JĖGOS, kurios jau negalėtų ignoruoti Konstituciją pamynusios valdžia ir teisėsauga.

Žingsnis po žingsnio Lietuvos valstybę de-facto užvaldė asmenys, kurie teisėsaugą sykiu su politine sistema pavertė savivalės įrankiu. Šis įrankis tapo pagrindine grėsme Lietuvos valstybei, nes valstybės valdymas tapo nekonstituciniu, iš esmės – oligarchiniu. Nekompetetingi ir neatsakingi Tautai Lietuvos Seimai nevykdo Tautos valios, teisėsaugos parlamentinė kontrolė virto fikcija.

2008 m. rugsėjo 1 d. Seimui panaikinus Teismų įstatymo 89 straipsnį dėl teisėjo baudžiamosios atsakomybės už piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi, sąmoningai nevykdant įstatymo reikalavimų, ignoruojant Konstitucijos ir teisės normas, savo nuomonės iškeliant aukščiau įstatymo, buvo įteisinta teisėjų savivalė.

Būtent tai ir teisėjo teisė spręsti mūsų valstybės vardu, remiantis tik teisėjo vidiniu įsitikinimu ir ignoruojant byloje surinktus įrodymus bei įstatymų reikalavimus, 2008 m. – 2009 m. ekonominės krizės metu padėjo pasinaudoti bankų klientų ir mūsų žmonių, įmonių laikinomis problemomis ir užvaldyti didžiulius finansinius bei turto resursus. Šie resursai sėkmingai ir dideliu mastu naudojami šios neteisėtos sistemos valdymo įtvirtinimui, šių neteisėtai įgytų resursų gausinimui, nelegalią valstybės valdymo sistemą aptarnaujančiųjų samdymui.

Ši korumpuota nekonstitucinė valstybės užvaldymo sistema, naudodama taip vadinamą teisingumo vėliavą, nebaudžiama atvirai plėšikauja, susidoroja su pasirinktomis aukomis – žmonėmis, verslo įmonėmis ir politiniais konkurentais. Šią sistemą aptarnauja ir dangsto valstybės ir šios antikonstitucinės sistemos apmokama žiniasklaida, visuomenei primetanti vienintelę ir nediskutuotiną nuomonę visais gyvenimo ir valstybės politikos klausimais.

Visa tai beatodairiškai nuskurdino Lietuvos žmones, Lietuvoje sukūrė bene didžiausią socialinę ekonominę atskirtį Europos Sąjungoje, įgyvendino ir aptarnauja oligopolinį valstybės valdymą. Šis Lietuvos užvaldymo įrankis ir visapusiškai suderinta prieš Lietuvos piliečius veikianti sistema veidmainiškai imituoja teisingumo vykdymą, verčia mūsų piliečius palikti Lietuvą ir neatsigręžti, nebetikėti šia valstybe ir Konstitucijoje įtvirtintomis piliečių teisėmis. Netikėjimas teisingumu, neviltis verčia netikėti ir pačiu savimi, Lietuva.

Visuomenė renka valdžios atstovus tam, kad jie dirbtų jos labui, o teisėsauga reikalinga tinkamam visuomenės gyvenimui palaikyti, o ne siauro rato asmenų poreikiams tenkinti.

UŽ TIESĄ TEISĖTVARKOJE!

Aurimas Drižius 8 687 38471

Kęstutis Eiva 8 652 51719

Tauras Jakelaitis 8 616 81030

Eugenijus Paliokas 8 698 34246

Zigmas Vaišvila

Lietuvos Visuomenės Tarybos Organizacinio komiteto Teisingumo darbo grupė
teises@lietuvosvisuomenestaryba.lt

Komentarų nėra: