2019-06-27

„Mokslo Lietuva"


Malonūs LMS nariai,
    Perduodu Jums "Mokslo Lietuvos" redakcijos prašymą.
    Linkėjimai -
                Emilis
---------------------------------
Lietuvos mokslininkų sąjunga - vienintelio dar likusio mokslininkų laikraščio "Mokslo Lietuva" leidėja - atsidūrė kritiškoje padėtyje. Šie metai ir Mokslininkų sąjungai, ir laikraščiui yra jubiliejiniai - buvome įkurti 1989 metais, todėl pažymime 30-uosius veiklos metus. Tačiau vietoje jubiliejaus atsidūrėme prie bankroto ribos.  Kadangi Spaudos rėmimo fondas pastaraisiais metais dvigubai sumažino paramą "Mokslo Lietuvai", išaugo mūsų skola spaustuvei, darbuotojų atlyginimui ir kitoms išlaidoms padengti. Kad galėtume tęsti laikraščio leidybą, iki liepos 5 d. skolą (per 2 tūkst. eurų) turime sumokėti. Nutraukus laikraščio leidybą, prasidėtų teismai, nes pagal sutartį su Spaudos rėmimo fondu ir Lietuvos paštu leidybą turime užtikrinti iki metų pabaigos. Nesumokėjus skolos, tektų nutraukti ir Lietuvos mokslininkų sąjungos veiklą.
Todėl kreipiamės į Jus ir visus galimus mūsų rėmėjus, prašydami paremti Lietuvos mokslininkų sąjungą, leidžiančią "Mokslo Lietuvą"
Mokėjimo pavedimo duomenys:  
Gavėjas - Lietuvos mokslininkų sąjunga
Sąskaitos Nr.: LT707300010002449695 (Swedbank AB)
Įmonės kodas: 111959769
Mokėjimo paskirtis: Parama "Mokslo Lietuvos" leidybai
Reikiama suma atrodo didelė, tačiau ji būtų kur kas mažesnė, jei visi LMS nariai kasmet sumokėtų 3 eurų metinį mokestį ir nors dešimčia eurų per metus atsilygintų už gaunamas "Mokslo Lietuvos"PDF bylas. Jas siunčiame veltui, tačiau, deja, veltui išleisti "Mokslo Lietuvos" negalime.
Galbūt kas nors iš Jūsų pažįstate verslo žmones ir galėtumėte kreiptis į juos pagalbos? Kadangi, kaip galima įsitikinti VMI puslapyje http://www.vmi.lt/cms/paramos-gaveju-duomenys1Lietuvos mokslininkų sąjunga yra registruota paramos gavėja, verslininkas, paskyręs jai paramą, gautų mokestinę lengvatą.
Jei aukotojas norėtų, nuo kito numerio mes pradėtume skelbti tų, kurie mums aukojo, sąrašą. Jei taip, prašome parašyti mums adresu mokslolietuva@gmail.com.
Esame iš anksto labai Jums dėkingi.
Viltingai -
„Mokslo Lietuvos“ redakcija
J. Basanavičiaus g. 6, Vilnius

Komentarų nėra: