2019-10-03

Galva & Širdis


Lyg Senų Senovėj.
Senų Senovėj buvo mąstoma Galva & Širdimi.*

Vėliau mąstymo Širdimi atsisakyta, maždaug Aristotelio/Platono laikais.

Laikas grįžt.

* Širdimi praplečiame logiką iki pilnesnės**

** Visiškai netikėtai:)

Jeigu išgirdai frazę, kad galvoji savo širdimi, reiškia, kad priimi sprendimus remdamasi savo nuojauta ir jausmais, o ne racionaliu protu. Tai taip pat reiškia, kad tavo širdis diktuoja tau viso gyvenimo taisykles. Pateikiame jums keletą ženklų, kurie padės suprasti, kad širdis vadovauja jūsų gyvenime.
1. „Dėvite širdį ant savo rankovės“.

Tai tik toks posakis. Nesupraskite to tiesiogiai. Šis posakis teigia, kad esate linkusi rodyti savo emocijas net tada, kai norite jas paslėpti. Galiausiai, jūsų akys išduos visą tiesą, tad neverta stengtis užgožti jausmų.

2. Atskleidi daugiau, nei turėtum.

Išlieji savo širdį net paprasčiausiame pokalbyje, bet tai tau būdinga, nes taip užmezgi ryšį su žmonėmis. Tau patinka gilūs ir atviri pokalbiai, nes tai reiškia, kad galėsi atskleisti daug daugiau, nei tavęs prašė aplinkiniai.

3. Tau reikia daug laiko, kad priimtum sprendimą.

Lengva priimti sprendimą, kai vadovaujiesi logika, bet kai reikalai pasisuka emocijų linkme – pasidaro daug sunkiau. Tau reikia laiko suprasti, kaip jautiesi, ir ,kaip vertini tam tikrą situaciją. Vos tik supranti savo poziciją, jauti širdimi, kad priimtas sprendimas yra geriausias. Bent jau tau…

4. Supyksti pamačiusi neteisybę.

Esi tas žmogus, kuris siekia pasaulį paversti geresne vieta, todėl tave liūdina kiekvienas kito žmogaus padarytas blogas ar neteisingas veiksmas.

5. Lengvai perimi aplinkinių žmonių energiją.

Nesupranti, kaip galima atsiriboti nuo aplinkinių žmonių skleidžiamos informacijos. Viską priimi kaip už gryną pinigą, nes esi labiau pripratusi prie emocijų. Tai gali būti smūgis žemiau juostos net tau, jeigu nestebėsi aplink tvyrančios energijos. Lengvai perimsi tiek pyktį, tiek liūdesį, o tau to nereikia.

6. Tavo didelės svajonės.

Jeigu vadovaujiesi savo širdimi, reiškia esi ir empatiška ir jausminga tuo pačiu metu. Būtent todėl tavo svajonės yra beribės, nori pasiekti visų žmonių širdis ir pakeisti pasaulį per vieną dieną. Tu žinai, kad tavo širdis tau nuklos kelią link geresnės ateities.

7. `Jaučiu, kad…` tavo mėgstamiausias sakinys.

Pamiršk visus `Aš manau, kad…`, nes svarbiausia tai, ką tu jauti, ir kas priverčia tave taip jaustis. Net kai bandai išspręsti matematinį uždavinį, pasikliausi tuo atsakymu, kuris jausi jog yra teisingas.

8. Esi gera draugė.

Tu esi tas žmogus, kuris rūpinasi draugais. Būtent todėl visi jie atbėga pas tave, kai jiems trūksta palaikymo ar patarimo. Draugai žino, kad visada jiems skirsi laiko, išklausysi ir padėsi visa savo širdimi.

9. Esi dvasinga.

Myli gamtą ir mėgsti tyrinėti gamtos grožį. Atkreipi dėmesį į gamtos garsus, mėgsti svajoti ir medituoti valandų valandas. Jautiesi visiškai ramiai, leisdama laiką viena, ir tau tai nė kiek netrukdo.

10. Esi kūrybinga ir artistiška.

Esi įgudusi menininkė ir supranti meno vertę. Susitapatini su savo vykdomu projektu ir išgyveni jį iki pat pabaigos. Jeigu nesi menininkė, greičiausiai, turi didelį potencialią vieną iš jų tapti.

11. Esi dinamiška.

Išgyveni ir patiri labai daug emocijų, todėl esi universali ir gali įsitraukti į įvairius projektus su visiškai skirtingais žmonėmis. Tai tave ir daro ypatinga. Esi nenuspėjama net pati sau.

12. Jautiesi sena siela.

Kartais apsižvalgai ir pagalvoji „Gimiau tikrai ne tuo laiku“. Sieki tų laikų, kai gyvenimas buvo paprastas, žmonės sąžiningi, o vaikai – nepažaboti interneto. Dažnai jautiesi, kad nepriklausai savo pačios kartai.

13. Tavo smegenyse vyksta mėgstu – nekenčiu kova.

Tau tai patinka, nes priverčia tave žvilgtelti į realybę. To nekenti todėl, kad tai tau neleidžia būti savimi. Vis dar neradai būdo, kaip bendradarbiauti su šiomis abejomis pusėmis. Svarbiausia, kol neišsiaiškinsi, kaip tai pasiekti, tavyje vadovaus tavo širdis.

14. Niekada neatsisakysi meilės.

Nesvarbu, kiek kartų tavo širdis buvo sudaužyta, kiek žmonių tave nuvylė, kiek žmonių liepė vadovautis galva, o ne širdimi, tu visada mylėsi ir vadovausiesi visa širdimi. Net ir žinodama, kad gali nukentėti ir vėl likti įskaudinta, nersi tiesiai į meilės pinkles. Tik nepamiršk, kad širdis visada ras geriausią sprendimą tavo gyvenime.

Šaltinis: thoughtcatalog

2 komentarai:

Dario Budrio rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
Dario Budrio rašė...

https://m.sputniknews.lt/russia/20191001/10339338/Rusija-planuoja-supaprastinti-pilietybes-suteikimo-taisykles.html?mobile_return=no

'Akademiko' Kisindžerio mok$lo aidai: Krizės laikotarpiu išsimontuos $v sionistų-šetonistų(senovinis pavadinimas)teritorija į derlingas lankas, pas gražias mergas(Sarmatija-senoji Motina). Aidint patrankom,įbaugintą vi$uomenę perims dirbtinis intelektas su visų užgyventu turtu ir gyvastimi jose. Facecontrol gyvūlių ūkis su čipu užtikrins geHovę velnio tarnams, DidVyriais neinant belikusiose tvarteliuose. Lietuva vėl laisvai apgauta,kai PoLitiKA svetimų atvilkta. Tikroji:

P-išprūsimas
Ol-aukščiausio Žmogiškumo
iti-įgyvendinant
Ka-atetį