2020-05-08

KoronaMokslininkai


JAV popmuzikos žvaigždė Madonna ketvirtadienį pripažino persirgusi koronavirusine infekcija COVID-19 ir būtent dėl šios priežasties turėjo vasarį atšaukti koncertą Paryžiuje, bet dabar yra jau pasveikusi.
„Kai antikūnų testas būna teigiamas, tai reiškia, kad buvai susigriebęs virusą – tai aiškiai buvo man nutikę, kai susirgau baigdama savo gastroles Paryžiuje prieš daugiau kaip septynias savaites kartu su daugeliu mano šou artistų“, – pridūrė ji.

61 metų garsenybė Paryžiuje surengė tik vieną koncertą, vasario 22-ąją pasirodžiusi arenoje „Grand Rex“. Kitas pasirodymas buvo atšauktas – esą dėl patirtų traumų.

Vėliau Madonna atšaukė dar du koncertus Paryžiuje, kurie turėjo būti paskutiniai per pasaulines gastroles „Madame X“, Prancūzijos tarnyboms kovo pradžioje uždraudus didelius susirinkimus, siekiant sustabdyti COVID-19 plitimą.

„Tuo metu mes visi manėme sunkiai sergą gripu, – sakoma Madonnos žinutėje. – Ačiū Dievui, dabar esame gyvi ir sveiki.“

Mokslininkai skeptiškai vertina daugelio antikūnų testų tikslumą*.

Kai kurie perspėja, kad netgi JAV vyriausybės neoficialius standartus atitinkantys testai kai kuriais atvejais gali rodyti teigiamą rezultatą, net jeigu tiriamas žmogus koronavirusu nebuvo užsikrėtęs.

* Na, bet Lietuvoj, bent jau „sisteminėj" žiniasklaidoj, tokių mokslininkų negirdėti nematyti...


Komentarų nėra: