2020-08-27

„Laisvoji Rinka" Lietuvoje


Dar 2011 m. ...

Dar 2011 m. politologas Vytautas Sinica teigė, kad „nepriklausomybės pradžioje „MG Baltic“ savininkas įkūrė Laisvosios rinkos institutą. Šis, apsimesdamas mokslo institucija, bruka radikaliausias liberalizmo idėjas, atmeta valstybės ir biudžeto lėšų perskirstymo svarbą“. Jis buvo teisus. Sukonkretinant, šį institutą 1990 m. įkūrė Darius Mockus 
su dar šešiais žmonėmis. Kalbant apie nepriklausomybės pradžią, būtina atsižvelgti į keletą svarbių Dariaus Mockaus biografijos momentų. Pirmas svarbus momentas yra jo bendradarbiavimas su Vilniaus brigada devyniasdešimtaisiais, panašiu laiku, kuomet buvo įkurtas ir pats institutas. Dariaus Mockaus „MG Baltic“ yra ne tik koncernas, kuris remia LLRI, tačiau tai taip pat yra koncernas, kurio buvęs viceprezidentas Raimondas Kurlianskis davė 90 tūkstančių eurų kyšį liberalų sąjūdžio nariui Eligijui Masiuliui. Sutapimas ar ne, tačiau ne tik „MG Baltic“ rūpi, jog būtų kuriami ekonominiai „moksliniai tyrimai“, kurie kurtų argumentus už kuo mažesnį valstybės kišimąsi į ekonomiką. Vienas iš LLRI straipsnių skelbia, kad „valstybės institucijų kišimasis į verslą ir ekonomikos reguliavimas visuotinai pripažįstamas vienu iš pagrindinių verslą ribojančių veiksnių.“ Nieko keisto, kad institutą remia tokie stambūs verslai kaip UAB „Vilniaus prekyba“ valdanti „MAXIMA“, „Kautra“, turinti absoliučią monopoliją ir kiti. Kitaip sakant, LLRI užsiima „reiganomika“ ir atstovauja didelių verslų ir didelių žaidėjų, o ne dirbančiųjų klasės ir valstybės interesus. 

Dabar gi ...

Dabar gi tokia iš ten pat kilusi „Darnu Group" stato 
kaliūzesareštines. policijos komisariatus, o MŪSŲ SARGAI ANGELAI (jie gi neturi pinigo patys...) ten džiugiai įsikuria ir darniai lizinguojasi iš „Darnu Group".

Lyžt lyžt...

O kur Masiulis?

Komentarų nėra: