2010-06-06

Piramidės papėdė

61. Piramidės papėdėj sunku 16:59 05-28 IP: 80.240.9.72
Turiu omeny pinigų piramidę, kurios viršūnė - Washington, D.C., nes Pasaulio bankas, TVF ir pasaulio rezervinės valiutos dolerio, kuriuo vyksta ne mažiau kaip 95% tarptautinių atsiskaitymų ir kurių kiekis nuo 2006 metų kovo 23 d. nebeskelbiamas, gamintojas, vardu FED, irgi čia.

Kai kam tas FED savo neskelbiamo dydžio žalias krūvas skolina už 0%, o Lietuva savo premjero Kubiliaus vizito JAV metu skolinasi pora milijardų $ už 7,625%, o FED'o vadovas Bernanke susitinka su Kubiliumi ir pagiria jį už savo šalies piliečių ir verslo veržimą mokesčių diržu.

Tai premjeras ir patenkintas. Sako - matot, specialistai pritaria.

Piliečiai tik niekaip nesusipranta ir burba bruzda.

O visi esantys valdžioje daugiau mažiau susipranta. Google: sprendimų vykdymo instrukcija. Paskaitykit. Tai - oficialus Lietuvos Respublikos dokumentas. Tie, kas jį rašė ir tvirtino, matyt, buvo tikri, kad kitokio pobūdžio sprendimų nebūna. Paskaitykit paskaitykit - pamatysit, kad ten šnekama tik apie pinigus.

Ir spauda yra susipratusi, Google: Europa ir JAV suderino pasaulinę finansų sektoriaus reformą. Atseit, likusi pasaulio dalis sutinka būti derinama be jokių kalbų.

O mūsų oligarchams, apie kuriuos straipsnyje šnekama, irgi nelengva - reikia nepakliūti piramidės faraonui po rankas, reikia ir valdovo rytuose neužpykdyti, reikia valdžios žmones paglostyti paprotinti.

O Lietuvos piliečiai, galų gale, turi pasirinkimą - lagaminas, lėktuvas, oro uostas aukštėlesnėje piramidės pakopoje. Toj piramidėj, mat, kuo aukščiau, tuo palūkanos mažesnės. O kuo palūkanos mažesnės, tuo lengviau kvėpuoti paprastam piliečiui.

Teisybė, ten nebe pilis ir nebe piliečiai, o burg ir bürger bei city ir citizen.

Civilizacija...

Piramidės viršūnėj esantys gali, aikštėn išlindus jų statytų kalėjimų piramidės papėdėje istorijai, pakusinti susipratusią spaudą užsipulti piramidės papėdės šalį, tosios vadukai mikliai pasibarsto galvas pelenais ir puola paklusnumo faraonui pozon, o aukštesnių pakopų bürger'iams paaiškinama - anava, kokie tie žemutiniai laukiniai necivilizuoti, ir jiems toks paaiškinimas visiškai tinka. Negi geriau ant faraono, kurio paliepimu kalėjimai statyti, burbėti? Geriau nereikia.

Piramidės viršūnėje - gyvenimas visai kitoks.

JAV ministras pasidžiaugė, jog jo šaliai pasisekė, kad jiems nereikėjo vykdyti panašios politikos dėl to, kad JAV doleris yra rezervinė viso pasaulio valiuta.

Sekasi gi
šaliai...

Teisybė, pradžioj tos šalies senbuviams nepasisekė.


P.S. Ištrynusiam straipsnį, bet vietoj jo nieko neparašiusiam Snooker'iui:

Visai neseniai Vakarų Europos viešąjį diskursą sudrebino prancūzų analitikų pateiktos išvados, kad 2006 metų kovo 20–26 dienomis prasidės pasaulinė krizė, savo mastu prilygsianti didžiajai 1929–1933 metų depresijai. Iš kur tokios prognozės? Kuo remiantis jos skelbiamos ir kiek pagrįstos?

Artėjantį pasaulio krachą paskelbė „Le Laboratoire Europeén d'Anticipation Politique Europe 2020“ (LEAPE/2020) – vadinamasis smegenų centras, arba tyrimo institutas.

2003 metais tai dar kartą patvirtino ir nuspėjo Prancūzijos referendumo dėl Europos Konstitucijos rezultatus. Taip pat įspėjo, kad JAV Irake įstrigs ilgai.

Dabartinis analitikų spėjimas toks: „Didelė tikimybė (80 procentų), kad 2006-ųjų kovo 20–26 dienomis prasidės pasaulinė ekonominė bei finansinė krizė, savo mastu prilygsianti didžiajai depresijai“.

Paskutinė kovo savaitė turėtų būti lūžio taškas. „Jei įvyktų karinė intervencija į Iraną, krizės tikimybė padidėtų iki 100 procentų“, – teigiama LEAPE/2020 pranešime.

Kuo remiantis tai spėjama? Atsakymas: dviem įvykiais, įvyksiančiais kovo 20-ąją ir 23-iąją, bei papildomomis vadinamosiomis sektorinėmis krizėmis. Apie viską iš eilės.

2006 metų kovo 20 dieną Teheranas priims sprendimą naftą pardavinėti ne tik doleriais, bet ir eurais. Kovo 23-iąją planuojama, kad JAV Federalinio rezervo tarnyba nustos viešai skelbti M3 makroekonominį indeksą, kuris paprasčiausiai pasako, kiek dolerių cirkuliuoja pasaulyje.

Komentarų nėra: