2013-07-30

Višta ir kiaušinis

Nuo teisėsaugos skiriamų baudų gali neišsisukti ir kiti šeštadienį sulaikyti ar nesulaikyti protestuotojai, gėjų parado dalyvius apmėtę žaliais kiaušiniais...

„Tarkime, jei nepataisomai sugadintos palaidinės vertė yra iki 130 litų, bus skiriama administracinė nuobauda, jei daikto vertė yra tarp 130 ir 390 litų, bus taikoma nuobauda, skiriama už baudžiamąjį nusižengimą, o jeigu sugadintas vertingas drabužis ar daiktas, kuris vertas daugiau negu 390 litų, tai jau bus nusikaltimas, ir už jį galima bausti net laisvės atėmimu“, – aiškina Vilniaus apylinkės teismo, nagrinėjančio baudžiamąsias ir administracinių teisės pažeidimų bylas, teisėjas M. Striaukas.

Klasinė visuomenė?

Kurioje nuogo užpakalio rodymas monsinjorui Svarinskui ir su juo besimeldžiantiems prie Arkikateros žmonėms prilygsta kiaušinio metimui į biednioką, bet neprilygsta kiaušinio metimui į brangesnėm drapanom apsirengusį ir yra daugsyk menkesnis nusikaltimas už kiaušinio metimą į prabangiai apsirėdžiusią asabą.

...

Reklamos pertraukėlė

...



Televizijos filmuotoje medžiagoje galima matyti, kaip jaunas, pilką drabužį su gobtuvu dėvintis asmuo meta kiaušinį į konservatorių lyderį, kai šis išeina iš susitikimo su Kornvalio koledžo studentais.

Pasak konservatorių partijos atstovo, kiaušinis pataikė D.Cameronui į petį.

Petys buvo aprengtas nepataisomai nesugadintais nežinomos vertės marškiniais.

Pasisekė...

Dabar jau žinau, kas buvo pirmas - višta, o ne kiaušinis“, - po kiek laiko atsikirto D.Cameronas.

O mes - ar žinom?

Panašioje padėtyje 2001 metų rinkimų kampanijos metu atsidūręs leiboristų lyderis Johnas Prescottas pagarsėjo tuo, kad nesugebėjo išsisukti iš padėties ir kumščiu smogė kiaušinį į jį metusiam ūkininkui.

Ir ką?

Kokios vertės palaidinės nepataisomam sugadinimui jo smūgis prilygo: iki 130 litų, tarp 130 ir 390 litų, o gal daugiau negu 390 litų?

Suprantama, žiūrėti į žmogų be triusikų yra triskart pigiau, negu matyti žmogų su triusikais.

Kas gali ginčyti teismo įvykdytą teisingumą?

Niekas?

Žr. 5 str.

O kam prilygsta toks rašinys?

Komentarų nėra: