2015-05-02

Kryminologija

Tas
Krymas...
Vakarų bankai atsisako vykdyti valiutinius mokėjimus piliečiams, registruotiems aneksuotame Kryme, praneša Rusijos leidinys Vedomosti su nuoroda į vienos iš mokėjimo sistemų atstovą. 


„Tokia problema yra“, – pripažįsta Rusijos centrinio banko darbuotojas, pridurdamas, kad šalies reguliavimo institucija turi labai ribotą įtaką bankams kitoje jurisdikcijoje.
Štai „Deutsche Bank“ savo atsisakymą atlikti mokėjimą motyvuoja tuo, kad laikosi vidaus instrukcijos, pagal kurią bankas tokių mokėjimų neturi vykdyti, pasakoja vienas iš leidinio šaltinių. „Deutsche Bank“ atstovas nuo komentaro susilaikė, teigia straipsnio autorius.
„Viską lemia daug detalių, pavyzdžiui, mokančio asmens pilietybė, mokėjimo pagrindas ir jo rūšis, o taip pat pinigų gavėjas, pervedama suma“, – sako „Binbank" tarptautinio verslo ir finansinių institucijų departamento direktorius Jurijus Amvrosijevas.
„Apskritai užsienio bankai korespondentai (bankai tarpininkai, kuriuose mokėtojo arba gavėjo bankas turi lėšoms pervesti skirtas korespondentines sąskaitas – Red.) gali tiek atsisakyti pervesti valiutą, tiek pervedimą užblokuoti, jeigu mokėtojas arba gavėjas registruotas Kryme“, – tęsia jis pastebėdamas, kad „tai ypač susiję su dolerinėmis perlaidomis“.
Ypač.

Sakiau gi ...
... jeigu mokėtojas arba gavėjas registruotas Kryme - kryminalas!






Komentarų nėra: