2016-05-10

Tikslingai į tikslą!

Ech jūs, pasatiniai kontrabandi(s)tai...

Lietuvos banko valdybos pirmininkas Vitas Vasiliauskas iškviestas į (beveik tuščią)
Seimą pasiaiškinti dėl jo galimų ryšių su ofšorine kompanija, kuri susijusi su Rusijos oligarchu Nikolajumi Cvetkovu.
Nutekėję vadinamieji „Panamos popieriai“ atskleidė, kad V.Vasiliauskas prieš tapdamas šalies centrinio banko vadovu, atstovavo ofšorinei kompanijai. V.Vasiliauskui buvo suteikti įgaliojimai veikti Britų Mergelių (:)))) salose registruotos įmonės vardu ir Lietuvoje veikiančiame banke atidaryti sąskaitą.

- Kiek ofšorinių įmonių, susijusių su Rusijos oligarchais, esate konsultavęs, nes spaudoje yra teigiama, kad jūs neneigiate dokumentų autentiškumo ir pripažįstate konsultavęs ne vieną ofšorinę įmonę.
– Nuo tada, kai pradėjau dirbti advokatu, praėjo daugiau kaip 10 metų, todėl tiksliai nurodyti klientų skaičiaus ir klientų struktūros objektyviai neįmanoma. Būti netiksliu šioje auditorijoje sau negaliu leisti.
- Ar jūs, kaip Lietuvos banko valdybos pirmininkas, nematote nieko neteisėto ar amoralaus tame, kad tvarkėte Rusijos oligarcho sąskaitas?
– Oligarchų ir ne oligarchų sąskaitų netvarkiau. Nė vienos sąskaitos pats nesu atidaręs ir tuo labiau nesu disponavęs tomis sąskaitomis.
– Ar jūs ir jūsų artimieji tikrai neturite sąskaitų mokesčių rojuose*?
– Nei aš pats, nei mano šeimos nariai neturi sąskaitos tikslinėse teritorijose.
Tikslinė teritorija - užsienio valstybė arba zona, kuri yra įtraukta į finansų ministro nustatytą Tikslinių teritorijų sąrašą ir atitinka bent du iš šioje dalyje nustatytų kriterijų:
1. Šioje teritorijoje pelno arba jam analogiško mokesčio tarifas yra mažesnis kaip 3/4 Lietuvoje taikomo 15% pelno mokesčio tarifo, t.y. 11,25%; 
2. Šioje teritorijoje taikomos skirtingos apmokestinimo pelno arba jam analogišku mokesčiu taisyklės - pagal tai, kokioje valstybėje yra įregistruotas ar kitaip organizuotas kontroliuojantis asmuo;
3. Šioje teritorijoje taikomos skirtingos apmokestinimo pelno arba jam analogišku mokesčiu taisyklės - pagal tai, kokioje valstybėje vykdoma veikla; 
4. Kontroliuojamasis vienetas yra sudaręs sutartį su tos valstybės mokesčio administratoriumidėl mokesčio tarifo ar mokesčio bazės;
5. Šioje teritorijoje nėra efektyvaus keitimosi informacija; 
6. Šioje teritorijoje nėra finansinio-administracinio skaidrumo: nevisiškai aiškios pelno arba jam analogiško mokesčio administravimo taisyklės ir šių taisyklių taikymo tvarka nėra pateikiama kitų valstybių mokesčių administratoriams.
  

Lietuvos Respublikos požiūriu - tikslinės teritorijos:

Andoros Kunigaikštystė
Angilija
Antigva ir Barbuda
Makao (Aomenas)
Aruba
Azorų salos
Bahamų Sandrauga
Bahreino valstybė
Barbadosas
Belizas
Bermudų salos
Brunėjaus Darusalamas
Dominikos Sandrauga
Džersis
Džibučio Respublika
Ekvadoro Respublika
Guernsis, Sarkas, Aldernis
Gibraltaras
Grenada
Gvatemalos Respublika
Honkongas
Jamaika
Jungtiniai Arabų Emyratai
Kaimanų salos
Kenijos Respublika
Kipro Respublika
Kosta Rikos Respublika
Kuko salos
Kuveito valstybė
Libano Respublika
Liberijos Respublika
Lichtenšteino Kunigaikštystė
Maderos salos
Maldyvų Respublika
Maltos Respublika
Maršalo Salų Respublika
Mauricijaus Respublika
Meno sala
Mergelės salos (Britų)
Mergelės salos (JAV)
Monako Kunigaikštystė
Montserratas
Naujoji Kaledonija
Nauru Respublika
Niue sala
Olandijos Antilai
Panamos Respublika
Samoa
San Marino Respublika
Seišelių Respublika
Sent Pjeras ir Mikelonas
San Kristoferio ir Nevio Federacija
Sent Vinsentas ir Grenadinai
Šv. Elenos sala
Taičio sala
Turkso ir Caicoso salos (Terkso ir Kaikoso salos)
Tongos Karalystė
Urugvajaus Rytų Respublika
Vanuatu Respublika
Venesuelos Respublika

Beje, dosniai Lietuvos banko apmokėtas Narkoman... Freakley, "Snorą" matęs likvidų ir (dėka vertimo klaidos:))) mokų, šitaip pradžioj kalbėjo:

Jei prireikia teismo, privalai turėti galimybę veikti Kaimanų ar Mergelių salose, kur laikomi fondai, nors pačios kompanijos gali būti įsikūrusios Europoje ar JAV.

Taigi, ponai ir ponios, nieko amoralaus.

Moralu:))
Na taip.

Visiškai moralu.

Ko 
dabar?

* Mokesčių rojus:

Others suggest that the Hanseatic League first embraced the concept of tax competition as early as 1241, while others argue that the tax status of the Vatican City was the earliest example of a tax haven (the first Papal States being recognised in 756).


Tinkama naujiena Gailestingumo kongreso proga, tiesa?

P.S. Į retorinį klausimą, ar jis būtų prieš mėnesį patvirtintas antrajai kadencijai, jei Seimui būtų žinoma apie ankstesnę jo veiklą, susijusią su neapmokestinamosiomis kompanijomis, Lietuvos banko vadovas taip pat teigė galįs atsakyti retoriškai: „Jei būtų bendras supratimas, kas yra tikslinės teritorijos, kaip jos veikia, o ne tik populiarus sensacijų vaikymasis, tai, manau, kad taip, būčiau.“








1 komentaras:

Zenonas rašė...

Panama Papers. Mačiau TV eilutę - susidomėjau. Ir paperdė. Tai va koks tas Vasiliauskas. nekalto veido advokatas. "Nieko blogo jis nedarąs".