Kupranugarių pienas savyje turi daug vitaminų (vitamino C yra 3 kartus daugiau nei karvės piene), mineralų bei imunoglobinų.[1]Kupranugarių pienas turi mažiau laktozės lyginant su karvių pienu. Tuo tarpu kalio, magnio, geležies, vario, mangano, natrio ir cinkoyra daugiau nei karvės piene. Taip pat kupranugarių pienas turtingesnis riebalais ir proteinais.[2]
Karvės ir ožkos piene yra daugiau cholesterolio nei kupranugarių piene.
Kupranugarių pienas laikomas sveikatos šaltiniu. Izraelyje buvo atlikti tyrimai dėl teigiamo kupranugarių pieno poveikio gydant vaikus nuo alergijos. Indijoje toks pienas yra naudojamas medicinoje. Beduinai tiki šio pieno gydomosiomis savybėmis.[3]
Kupranugarės pienas aplenkia kitus vitaminų B ir C kiekiu. O geležies turi 10 kartų daugiau, nei mūsų žalmargių. Piene knibžda antikūnių, kurie padeda sergantiems vėžiu, AIDS, hepatitu C. Daug kalbama apie kupranugarių pieno riebumą – iki tokio lygio, kad kupranugarė kikena, pamačiusi mūsų šalyje pardavinėjamą 12 proc. riebumo grietinę. Ne, nėra jis jau toks riebus. Normalus – apie 5 proc. Bet blogųjų riebalų daug mažiau, nei karvės piene. Vakaruose jau ūžiama, kad tokį vertingą produktą reikėtų importuoti. Karwan
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą