2016-09-10

Teisinė matematika

Niekaip negaliu pamiršti mūsų Konstitucijoje (ir ne tik mūsų) tvyrančios visų piliečių lygiateisiškumo dvasios ir, Konstitucijai tebegaliojant, Vyriausiojo administracinio teismo teisėtu pavadinto Vyriausiosios Rinkimų Komisijos sprendimo penkias valdžios partijas keturiskart kartu susodint tik tarpusavyje Seimo rinkimų TV debatų laidose vien tarpusavyje "diskutuot" - juk tokio VRK sprendimo tikimybė, išlaikant lygiateisiškumo principą (burtus traukiant, kaip lig šiolei) lygi tikimybei ištraukt toms penkioms partijoms patinkančią žvaigždę iš 54-rių mūsų Galaktikų!
Vadinasi...

Vadinasi, jeigu teismas nuspręs, kad
,

tai, gerbdamas teismo sprendimą, taip turėsiu ir paskaitose šnekėt mūsų Teisinėj Valstybėj?
Teisinė matematika...
Kažką primena...

... prisiekiu gerbti ir vykdyti jos Konstituciją ir įstatymus...(ir prieštaraujančius Konstitucijai*?)

* 3 straipsnis
Niekas negali varžyti ar riboti Tautos suvereniteto, savintis visai Tautai priklausančių suverenių galių.
Tauta ir kiekvienas pilietis turi teisę priešintis bet kam, kas prievarta kėsinasi į Lietuvos valstybės nepriklausomybę, teritorijos vientisumą, konstitucinę santvarką.



2004-ji metai:

ES teisės normų tiesioginis veikimas ir viršenybė nacionalinės teisės atžvilgiu – vieni pagrindinių ES teisės principų. Taigi Lietuva, prieš stodama į ES, žinojo, kad teisinė sistema bus būtent tokia. Minėtus principus Lietuva jau vykdo nuo mūsų narystės šioje organizacijoje pradžios – šių metų gegužės 1-osios. Tai įteisinančio Konstitucinio akto priėmimas, pasak Vyriausybės Europos Sąjungos teisės įgyvendinimo koordinavimo ir priežiūros departamento direktoriaus Alvydo Stančiko, yra daugiau formalumas.

** ES oficialiai perspėjo Lenkiją užtikrinti įstatymų viršenybės laikymąsi

Mes gi ne tokie...

Komentarų nėra: