2016-12-28

Banditai ir Herojai

Dievaž, glumina mane mūsų savinieka.

Britų Robin Hudas (anglų liaudies baladžių herojus; garsus Anglijos plėšikas. Robinas Hudas – saksas, kovotojas prieš užkariautojus normanus, liaudies interesų gynėjas. Jis taiklus šaulys, drąsus, apsukrus, linksmas ir taurus vyras, apiplėšinėja turtuolius ir atiduoda pinigus vargšams, baudžia engėjus, gelbsti nekaltuosius) - herojus  o mūsų Tadas Blinda - banditas (žemaičių plėšikų vadas[1].).

Nors plėšikavo jis carinės priespaudos laikais, kai mūsų šalis buvo praradusi nepriklausomybę, nors Tado Blindos asmenybė apipinta padavimais ir istorijomis, o jo biografija istoriškai netyrinėta ir tėra labai maža žinių, bet rašom, kad 

su plėšikų gauja veikė RaseiniųŠiaulių ir Telšių apskrityse. 1877 m. balandžio 22 d. per Švento Jurgio jomarką pagautas ir minios užmuštas Luokės turguje, nors pripažįstam.kad prie to prisidėjo ir grafo Oginskio tarnai (Svieto Lygintojas Tadas Blinda nebuvo prisitaikėlių (mūsų šalis juk buvo praradusi nepriklausomybę) grafų mylimas, tiesa?), o remiamės štai kuo: 

Carinės žandarmerijos raporte nurodyta, kad jo mirties priežastis buvo daugybiniai kūno sumušimai.

Štai ir dabar, be tyrimo ir teismo, lietuviškąjį Van Damą "Manheteno rytas" nuosekliai.vaizduoja banditu.

Prisimimkim pirmininkavimo ES laikus, kuriems pasibaigus dar teko papirmininkauti...

Tuomet sutarties su ES Vilniuje nepasirašęs 
Lietuvos lenkų kilęs Janukovyčius irgi imtas sieti su Donecko banditais.

O jeigu būtų pasirašęs?

2014: Mafija, valdanti Ukrainą.

2016: Mafija, valdanti Ukrainą?

Kryminologija?

Jei kontra+bandi(s)tai, tai kas bandi(s)tai?

Ar ne pinigai valdo?

Kas gena lietuvius iš Lietuvos - banditai, kontrabanditai, mūsų pačių nesugebėjimas susitelkti, ar gal lietuvių bėgimas iš Lietuvos yra ilgalaiko istorinio proceso nuosekli išdava?

Sakykit - kai mūsų strateginis partneris
spjauna į Jungtinių Tautų rezoliuciją - kas jis, Banditas ar Herojus?

??

From Old French heroes, from Latin hērōs ‎(hero), from Ancient Greek ἥρως ‎(hḗrōsdemi-god, hero), from Proto-Indo-European *ser- ‎(to watch over, protect)[1][2]. Related to Latin servo ‎(protect). Replaced Old English hæleþ.

Geras?

from Proto-Indo-European *ser- ‎(to watch over, protect)[1][2]. Related to Latin servo ‎(protect)...


Komentarų nėra: